Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2011, 09:21
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, co roku liczymy punkty które nam przybyły lub ubyły w rankingu klubowym po to by mieć we wcześniejszych rundach lepsze losowania. Wszystko po to by jak najdalej zajść w pucharach. A jak już jesteśmy tak daleko jak już dawno nie byliśmy to ktoś mówi o tym by odpuścić puchary bo liga ważniejsza żeby za pół roku znowu do pucharów się zakwalifikować. Gdybym miał wybierać pomiędzy np. półfinałem LE w tym roku (wiem, wiem - marzenia) a mistrzostwem i iluzoryczną szansą zakwalifikowania się w przyszłym roku do fazy grupowej LM to wybrałbym to pierwsze.
Za to Cupiał płaci Basałajowi, Vacxsowi i innym by ci przygotowali zespół do walki na kilku frontach. Skoro chcemy być drużyną europejskiego formatu to musimy mieć na tyle szeroką ławkę by sobie z tym poradzić.
Ostatnio czytałem gdzieś wywiad na temat Standardu i padło stwierdzenie, że Standard ma zbyt szeroką kadrę bo ma w niej obecnie 38 graczy i pewnie będą chcieli ją zredukować do 28. To są europejskie standardy.

najgorsze co może się zdarzyć , to podążanie śladem Lecha z zeszłego sezonu , 5 miejsce ( bodajże ) w lidze , brak pucharów pomimo naprawdę dobrego rankingu klubowego i sukces klubu przekuty w finansową zapaść

absolutnym minimum jest kwalifikacja do pucharów na przyszły sezon . Oczywiście możemy to także zrobić poprzez dobrą grę w LE , ale coś mi się wydaje że łatwiej jest zająć 3 miejsce w lidze niż wygrac LE w przyszłym roku Nie ma mowy o jakimś odpuszczaniu , gramy na całego w każdym meczu , mając tak szeroką kadrę ( bez kontuzji ) jesteśmy w stanie wygrać w każdym meczu w naszej lidze ( mając najsilniejszych rywali u siebie - pod warunkiem że R22 znowu stanie się twierdzą...)
Odpowiedz cytując