|
Na ile się orientuje systemy oddymiania zostały narzucone na wschodniej i zachodniej w czasie odbiorów przez straż pożarną ponieważ zakwalifikowali przestrzenie dla kibiców pod trybunami jako galerie a te powyżej pewnego metrażu wymagają systemu oddymiania. Pod C i G nie ma takich dużych przestrzeni i tam nie musiało być oddymiania. Jak się mylę to prosiłbym o jakieś zdjęcia gdzie niby na północnej i południowej znajdują się te systemy lub wentylatory przeciwpożarowe oddymiające a raczej trudno ich by było nie zauważyć szczególnie że na dachach tych trybun nie ma żadnych urządzeń, albo info oficjalne że sa one wykonane. Byłem na obu trybunach i niewidziałem żadnej takiej instalacji, które się pojawiły np.na zachodniej
Nie mylcie systemu okapów,kanałów wentylacyjnych zaplecza kuchennego z oddymianiem bo to całkiem inne sprawy wielokrotnie tuta na forum j i nawet na oficjalnej mylone. NIe wiem czemu straż lub SANEPID zabronil podgrzewać posiłków na obiekcie , być może ma to związek z mocą urządzeń gastonomicznych i ich wpływem na zabezpieczenia p-poż. Oddymianie - to system przeciwpożarowy działający TYLKO i wyłącznie w przypadku pożaru a System wentylacyjny gastronomi ,okapowy to system niezbędny aby móc użytkować kuchnie,grille , palniki etc. i działa cały czas kiedy działa kuchnia. Jedno z drugim ma niewiele wspólnego i działa w zupełnie innym czasie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
|