Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2011, 21:29
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Tak, kibice maja dbac o kolorystyke trybun, zapewnic staly doplyw pieniedzy do klubu a nie mieszac sie do wydawania pieniedzy (kropka).

Zawsze chodzi o tzw "bigger picture" Czy Moskal jest/bedzie dobrym trenerem tego nie wiem i Ty tez nie. Co daje nam pozostawienie Pana Kazimierza na miejscu gdzie jest teraz? Moim zdaniem nic poza oszczednoscia poniewaz ciagle placimy Maaskantowi a Kaziu pewnie bierze to samo co wczesniej w imie milosci do klubu.
Gdzie tu całe, gdzie tu dziura
Pieniądze ani nie grają na boisku ani nie trenują z ławki. To po pierwsze.
Po drugie nazwisko i sukcesy można dopiero zyskać - na boisku / ławce trenerskiej.
I wreszcie po trzecie - bigger picture - było sobie takie np. Zagłębie Lubin, które "zrobiło mistrza". Jeżeli patrzy sie na klub pod kątem najbliższej rundy, to potem rokrocznie trwają tego typu dylematy: "a może opcja holenderska / a może czeska / może francuska / może zuluska / moze stary z doświadczeniem albo młody z .......nięciem".

Jest sobie taki Real, który skupuje rokrocznie co większe nazwiska i masz tę długofalową strategię Barcelony. Miło, że przypisujesz sobie dalekowzroczność, dla mnie ta cecha tyczy się nawet nie dwóch, trzech lat, a dekady - pod względem boiskowym i z perspektywy trybun bo - wbrew temu, co piszesz - te dwa aspekty nie są związkiem rządu; to naczynia połączone.

Na pewno bliżej Moskalowi do przyciągnięcia na stadion kibiców, styl i tożsamość - dwie sprawy, bez których klub tak naprawdę jest tworem klubopodobnym.
Czy wystarczy na puchary i mistrza - nie jestem jasnowidzem. Tak jak żaden decydent z S.A. i jak żaden trener z nazwiskiem nie jest gwarantem sukcesu.

----

Co do pierwszego zdania - różnimy się na szczęście całkowicie - dla mnie to klub jest dla kibiców i bez nich nie będzie funkcjonował, dla Ciebie na odwrót. Cieszy mnie to, zostaniemy przy swoim.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując