Wyświetl pojedynczy post
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2011, 00:56
Cytat:
Po pierwsze Wisła ma dość liczna kadrę - każdy zakup, powinien pociągnąć za sobą sprzedaż zawodnika słabszego.
Generalnie zgadzam się z tym. Ale... W zimie potrzebujemy transferu/transferów. A nasi "słabsi" piłkarze (Jaliens, Paljić) znaleźli chętnuch na swoje usługi. A my potrzebujemy przynajmniej 1 obrońcy, a najlepiej 3
Cytat:
Po drugie uważam, że Wisła musi korzystać z okazji - takich jak Marcelo, Melikson itp.
zgadzam się, ale warto też przyglądać sie zawodnikom typu Cleber czy Iliev.

Cytat:
Po trzecie potrzebujemy kogoś na lewą obronę.
lewą, prawą i na środek na środek najlepiej lewonożnego.
Cytat:
Po czwarte w końcu ocenę zawodników należy prowadzić obiektywnie (bez sentymentów wobec Polaków) i przez pryzmat całej gry w Wiśle, a nie ostatniej rundy.
i staram się tak robić dlatego nie wysyłam w diabły Kirma czy Boguskiego, ale co do Jirsaka i Paljicia mam inne zdanie.
Cytat:
Poza tym są zawodnicy którzy są potrzebni nie tylko na boisku ale i na ławce albo i w głębokiej rezerwie. Nie wierzę żebyśmy mieli 2 równorzędne jedenastki - to idea fix, która jest nie do zrealizowania.
i znowu się zgadzam. 22 zawodników na równym wysokim poziomie to w naszej obecnej sytuacji nierealne ale 18-19 powinno być: BR-LO, ŚO, ŚO, PO-DP,ŚP, OPŚ- LP, PP, NŚ. LO, ŚO, PO-DP-LP, PP NŚ . Kadrę uzupelnić wychowankami.
Cytat:
Natomiast podejmując każdą decyzję transferową czy kontraktową należy brać przede wszystkim pod uwagę interes sportowy i finansowy Wisły. Dlatego jeśli określasz że kogoś należy wywalić to trzeba mieć jednocześnie jego następcę gotowego do zastąpienia go z marszu.
A po co mamy w klubie dyrektora sportowego, skautów i sztab szkoleniowy?
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując