klusek106 napisał(a):

|
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
|
Na pewno problem z anteną. Wszystkie kanały ci przycina czy tylko niektóre? Jaką masz antenę?
WISŁAZWE napisał(a):

Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem
Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.
Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.
|
Nie do końca prawda, że potrzebna jest jakaś specjalna antena DVB-T. Oczywiście można taką kupić ale one nie zawsze dają gwarancję, że wszystko będzie poprawnie działać. Wszystko zależy od tego gdzie kto mieszka i jaką ma sytuację. Czasami wystarczy zrobić tylko niewielkie zmiany i wszystko działa tak jak trzeba. Ja na przykład u siebie musiałem wymienić przedwzmacniacz na symetryzator i przycięcia się skończyły. Okazało się że sygnał był zbyt mocny... i nie działało
Jak ktoś nie wie co zakupić to można zadać pytanie na forum emitel'a albo jechać do sklepu z antenami i się dowiedzieć.