Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2011, 23:44
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
Na pewno problem z anteną. Wszystkie kanały ci przycina czy tylko niektóre? Jaką masz antenę?

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem

Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.

Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.
Nie do końca prawda, że potrzebna jest jakaś specjalna antena DVB-T. Oczywiście można taką kupić ale one nie zawsze dają gwarancję, że wszystko będzie poprawnie działać. Wszystko zależy od tego gdzie kto mieszka i jaką ma sytuację. Czasami wystarczy zrobić tylko niewielkie zmiany i wszystko działa tak jak trzeba. Ja na przykład u siebie musiałem wymienić przedwzmacniacz na symetryzator i przycięcia się skończyły. Okazało się że sygnał był zbyt mocny... i nie działało

Jak ktoś nie wie co zakupić to można zadać pytanie na forum emitel'a albo jechać do sklepu z antenami i się dowiedzieć.
Odpowiedz cytując