nieznajomy napisał(a):

|
APOEL też był najłatwiejszy...
|
APOEL nie był najłatwiejszy. Maccabi Hajfa była najsłabsza w 4 rundzie eliminacyjnej LM.
Co do losowania, to chciałem wylosować kogoś z trójki: PAOK, Bruggia, Standard. Dlatego cieszę się z takiego obrotu sprawy. Jeszcze jak zobaczyłem naszych potencjalnych rywali w 1/8 to jeszcze bardzie się ucieszyłem. Nikt mi nie zabroni pompowania balonika przed meczem ze Standardem. Oczywiście, Belgowie są mocniejszym zespołem od Wisły, ale przy dobrej formie wiślaków, awans jest możliwy. W każdym razie bardziej prawdopodobny niż ze Sportingiem, Atletico czy z Valencią, że nie wspomnę o Manchesterach, które jeden diabeł wie jak podejdą do LE. Cieszą kontuzję w ich składzie, kapitana - van Damme i Tchite. Może nie zdąży wykurować się ten drugi na mecz z nami.
Skoro pojawiła się okazja do zrobienia czegoś wielkiego w pucharach w tym sezonie to czemu z tego nie skorzystać. Mam nadzieje, że właściciel rzuci kilkoma monetami i wzmocnimy się porządnie w zimie. I tu pojawia się osoba Stana, od którego będzie wiele zależeć. Na miejscu trenera Ligę Europejską potraktowałbym priorytetowo, nawet wyżej niż ligę polską. Jeżeli zajdziemy daleko w LE to nie dość, że zyskamy finansowo, to jeszcze medialność klubu znacznie wzrośnie, a i ranking klubowy nabijemy. Nawet jeżeli nie zdołamy zakwalifikować się do przyszłorocznych pucharów, to potencjalny nasz sukces w tym sezonie nie zginie (pkt rankingowe).