Wyświetl pojedynczy post
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 17:32
Markus napisał(a):Wyświetl post
Po jakże korzystnym dla nas losowaniu LE, skłaniam się dziś bardziej do wizji zatrudnienia przez Wisłe utytułowanego i doświadczonego trenera z zagranicy.

Moskal może nie podołać tej presji. Ponieważ nie jest też doświadczonym szkoleniowcem, może też mieć bardzo duże problemy z przygotowaniem zespołu do gry w tylu ważnych meczach na obu frontach.

@ Jova: ponieważ nasza dyskusja ma coraz mniej wspólnego z samym Moskalem, przeniosłem ją do tematu transferowego.
Też bym zarezykował takie posunięcie. Wolę, żeby Moskal pozostał w pamięci jako trener i piłkarz z sukcesami, a nie człowiek który zaraz będzie przez kibiców stawiany na równi z g... Mamy najbliższą rundę bardzo trudno, trzeba dobrze do niej wejść, potrzeba dobrze przygotować się w ziemie, bo mamy Superpuchar z Legią, LE z Standardem, Ligę 10 pkt-ów straty, czy PP z Lechem. Same trudne wyzwania, a ja coś czuję że Moskal to tak bardziej zyskuje poparcie nie dzięki umiejętnościom a dzięki szczęściu. Dla mnie to nie jest jeszcze to o czym marzę, troszkę tutaj za dużo przypadku.
Najbliższa runda jest rundą do sporego wypromowania się i do sporego roztrwonienia swojej reputacji.

Coś co mi się nie podoba w Moskalu to to, że stawia raz na Genkova, dwa na Boguskiego, trzy na Diaza.
W jego wypowiedziach nie widać też jakiegokolwiek pomysłu na grę poza tym, że mamy grać na jeden, dwa kontakty, nie argumentuje swoich działań w sposób właściwy, lecz po prostu ... taki jest mój wybór( ale co do tego skłoniło ?)
kolejny minus to chce grać z 2 def pomocnikami, skłania się nadal ku prowadzeniu drużyny tak jak Maaskant, dlatego samo nasuwa się pytanie po co rotacja na stanowisku trenera skoro wizja znacząco podobna, błędy podobne, lecz lekkim plusem tylko nie wiem czy nie przez szczęśliwą dla nas kontuzję Jaliensa i Lameya, bo Lamey ostatnio też grał.

Nie chcę popierać weszło ale Moskal jest bardziej szczęściarzem niż solidnym trenerem, bo nie mówcie że wygraliśmy z Twente dzięki wspaniałemu ustawieniu tylko przez solidny klops bramkarza/ człowieka z Marsa ... Jakbym nie był kibicem Wisły i oglądał ten wczorajszy mecz jako obserwator to powiedziałbym "mecz kupiony "

Trener Moskal chyba jednak nie nadaję się na trenera międzynarodowego, jednakże chciałbym się mylić tak jak w przypadku Bitona (szczerze to nie wierzyłem w jego umiejętności strzeleckie na początku) ale widać że potrafi strzelić z niczego

Pamiętajmy również, że Smuda pierdzieli jeszcze większe klopsy w mediach jednak jego posunięcia bardziej mi przypadają do gustu.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 16.12.2011 o godz. 17:34.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując