Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 22:00
Czy ktoś na forum śledzi może ligę czeską i ma pojęcie więcej niż internetowe o tym Vrbie z Victorki? Ja osobiście oglądałem ich mecze z Kopenhagą w eliminacjach LM i musze przeznać że naprawdę bardzo mi się wtedy podobali. Wybiegane twardziele które rozstawiały wikingów po kątach. Fizycznie (silnych przecież) Duńczyków zniszczyli. Nie wiem czy to jest znak firmowy ich trenera ale powiem szczerze że nie miałbym nic przeciwko tak grającej Wiśle.
A tak przy okazji: nie jest pewne czy knedel faktycznie przyjdzie do Wisły ale jest obecnie tendecja aby wszystko co najlepsze (przynajmniej w sensie trenerskim) w Czechach i Słowacji ściagać do Polski (miał przyjść Weiss, jest Hapal, pisze się o Vrbie). I na tym tle chyba widać że być może poziom naszej piłki się obniża (ogólnie) ale na tle regionu (Czechy, Słowacja, Rumunia, Bułgaria, Serbia, Chorwacja) wypadamy coraz lepiej (co zresztą widac po rankingach). Chyba powoli Polska liga zaczyna się stawać takim "oknem wystawowym regionu". I to jest chyba szansa aby ruszyć do przodu.