Markus napisał(a):

|
Nie róbmy nagle z Moskala trenera idealnego, bez wad, ani najlepszego z możliwych dla Wisły. Przyczynił się do ogromnego sukcesu, należy mu się szacunek, ale decyzję w jego sprawie i ocenę jego dokonań, zalet i wad pozostawmy Valcksowi. Ja nie będę się dziwił, jeśli uda mu się znaleźć i zatrudnić jeszcze lepszego fachowca, który jeszcze lepiej pomoże Wiśle.
|
Wszystko zostawmy Valcksowi.
To po co to forum? Po to aby podyskutować, wyrazić swoje zdanie, i moje zdanie jest takie jak Kocura.
Moskal jak narazie sprawuje się dobrze, a na pewno lepiej niż Maaskant. Ponadto jego ogromnym plusem jest to, że to poprostu nasz Kazik a nie jakiś emigrant latający za pieniędzmi. Więc po co mieszać? nie mówię żeby podpisywać kontrakt na 20 lat i robic drugiego Sir Alexa. Ale dac po prostu czas do końca sezonu. Zasłużył.
EDIT:
Ogryzek napisał(a):

Jak dobrym/złym trenerem jest Kaziu Moskal ciężko powiedzieć. Miał za mało czasu żeby przekonać do siebie.
Niemniej nie można decyzji o pozostaniu/nowym trenerze podejmować po euforii zwycięstwa. Tak samo zaraz po goryczy porażki.
Trzeba na chłodno zanalizować plusy i minusy. Mam nadzieję ze ta decyzja będzie dobrze przemyślana.
|
Miał za mało czasu, żeby przekonać, a wielu i tak przekonał. W tym mnie.