Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 18:17
Markus napisał(a):Wyświetl post
Strategia budowy drużyny w oparciu o obcokrajowców obrana przez Valcksa po raz kolejny się sprawdziła. Po MP dała awans z fazy grupowej LE. To wielki, historyczny sukces. Nie jesteśmy w niczym gorsi od Legii, to my powinniśmy być stawiani za wzór dla innych klubów, bo wygraliśmy więcej w całym ostatnim roku i nie tylko.

Mam nadzieję, że Valcks dostanie teraz środki na zaplanowane przez siebie już dawno nowe wzmocnienia. I mam nadzieję, że jak dotychczas będą pochodziły z zagranicy. Oby nikt nie zdołał mu narzucić odejścia od swojej strategii na rzecz nagłego skupowania polskich zawodników. Wisła potrzebuje obecnie paru porządnych wzmocnień, a nie bezmyślnego inwestowania w młodych Polaków, którzy niewiele wniosą do drużyny.

Brawo Valcks! I dziękuję za ten sukces.
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami.
Sprowadził do Wisły naprawdę dobrych graczy. I chciałbym podkreślić, że powtarzanie obiegowych opinii o poszczególnych piłkarzach na fali oceny występu w jednym lub drugim meczu jest niepoważne. To ta polska moda na narzekanie, która mnie najbardziej mierzi w tym naszym kraju (poza pogodą). Zawsze na tym forum musimy mieć kozła ofiarnego po którym się jeździ jak po burej suce.
Każdy z nowych piłkarzy dał tej drużynie coś wymiernego. A większość prezentuje się naprawdę dobrze. Łatwo to porównać z "wyczynami" transferowymi naszych poprzednich dyrektorów, prezesów i trenerów. Żaden z nich nie miał takiej skuteczności.
I nie dajmy sobie wmawiać bzdur powtarzanych przez media, które zauważają jedynie "degrengoladę" w grze Wisły, "bardzo słabe występy" itp. To my a nie Legia jesteśmy najlepszą drużyną w Polsce w 2011 r. Amen.
c.d.n.
Odpowiedz cytując