Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2011, 18:55
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Odkąd to Janowski i Kucharczyk byli dostępni dla Wisły? Za jednego klub żąda chorych pieniędzy, a drugi gra w Legii. Ależ bajki opowiadasz. I to nie są żadni wyjątkowi zawodnicy. Gol też nie jest piłkarzem wybitnym. Zresztą, w Wiśle na tej pozycji są już lepsi gracze. A Mierzejewski, Peszko? Kiedykolwiek naprawdę chcieli przejść do Krakowa? A może mieliśmy licytować się z Wojciechowskim i płacić za tego pierwszego kilkakrotnie więcej niż zapłaciliśmy za Meliksona? To byłoby chore.
Kłania się czytanie z rozumieniem. Kiedy byli dostępni dla Wisły już Ci napisałem: Jankowski w 2010 roku gdy trafiał do Ruchu Chorzów z Piaseczna, Kucharczyk w 2010 r. gdy trafiał do Legii ze Świtu, Mierzejewski w grudniu 2008 roku gdy trafił do Poloni Warszawa z Wisły Płock za 140 000 euro (za free + ekwiwalent za wyszkolenie), Peszko który trafił do Lecha z Wisły Płock za darmo, Gol w 2008 roku gdy trafiał do Bełchatowa ze Sparty Brodnica lub w 2010 r. za darmo do Legii……Z kim się tu miała Wisła licytować za Mierzejewskiego za kwoty kilkukrotnie większe od ceny za Meliksona? O czym ty piszesz? Co jest chore? Podsumowując w Twoim stylu wypada tylko

Drużyny złożone z młodych i często jeszcze bardziej obiecujących młodych Polaków są cały czas tworzone. W Zabrzu, Chorzowie, Łodzi, i tak dalej, pierwszej i drugiej lidze. I jaki jest efekt? Ile na powiedzmy 50 takich drużyn grających w różnych klasach rozgrywkowych osiąga regularnie lepsze wyniki od „zagranicznej” Wisły? Gra lepszą piłkę? Ma większe dochody? Co tu w ogóle porównywać?
A gdzie to taka drużyna jest tworzona? Możesz mi podać? Ja widzę tylko jeden klub który w większym stopniu stawia na obiecujących młodych Polaków i nazywa się on Legia. I niestety ostatnio osiąga i lepsze wyniki i lepiej się tą drużynę ogląda. W reszcie zespołów polityka transferowa wygląda podobnie jak w Wiśle : grają „swoi” gracze pod trzydziechę, albo obcokrajowcy, młodzi od święta. Rw88 dał Ci ładne zestawienie do przemyśleń.

A choćby na tym, że w ciągu zaledwie roku jego pracy rozbity i wyprzedany zespół błyskawicznie się pozbierał i wygrał ligę oraz awansował do LM.
Awansowaliśmy do LM powiadasz…. A przypadkiem to i nie wygraliśmy LM? Na komentarz idealnie nadaje się Twoje
Proste zadanie. Iliev umiejętnościami przewyższa zdecydowanie ich obu, bo to obiektywnie bardzo przeciętni gracze są .To nie tylko moje zdanie. Nie zamieniłbym go na żadnego z nich. Nawet Kirm góruje nad jednym i drugim liczbą asyst i bramek zdobytych dla Wisły.
Ostatnia runda : Kirm 14 meczy, 2 gole,1 asysta, Sobota 14 meczy 2 gole, 1 asysta, Kucharczyk ta runda bez formy, ale za to Gol (defensywny pomocnik) takie same statystyki, Rybus 2 gole i 9 asyst. Wiek i cena zakupu : Kirm 27 lat,400 tysięcy euro, Gol 26 lat za darmo, Sobota 25 lat za darmo, Kucharczyk 20 lat 80 tysięcy euro, Rybus 22 lata, za darmo. Za jednego Kirma stać by Cię było na pozostałą czwórkę. Dalej nie zamieniasz?

Jestem absolutnie pewien, że gdyby była taka potrzeba i Valcks chciał ściągnąć kogoś na bok pomocy, bez problemu znalazły zagranicą kandydatów znacznie lepszych i tańszych od u tych graczy.
Rozumiem że Twoim zdaniem nie ma takiej teraz takiej potrzeby, a postawa naszych skrzydłowych Cię satysfakcjonuje i jest na pucharowym poziomie? W zasadzie nawet mnie to nie dziwi, skoro prawdopodobnie nie wiesz, że nie awansowaliśmy do LM (dla Twojej informacji odpadliśmy w pojedynku Apoelem .....)
Odpowiedz cytując