Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 23:16
Oceniając tą jesień to słabo ale kolejno;

1. Śląsk. Gratulacje dla Wrocławian, grają różnie, nie zawsze ładnie ale są skuteczni i jak trzeba wygrać to wygrywają. Mają pewnego trenera czego nam brakuje i to jest ich duży atut.

2. Legia. Mają młodych chłopaków, są skuteczni strzelają bramki. Fajnie na to popatrzeć z boku, szkoda, że w Wiśle tego nie ma. Poza tym jako zespół się w miarę usystematyzowali i walczą o mistrzostwo i to jeden z głównych faworytów (po paru latach przerwy).

3. Polonia. Wreszcie się coś udaje panu Wojciechowskiemu, choć to wciąż nie jest pierwsze miejsce i pewnie powodów do krzyku co nie miara, ale ten pan już chyba tak ma, skoro nawet własnych pracowników potrafi zwalniać z miejsca obchodząc i oglądając postępy na swojej budowie. No bo wiadomo, po co ma ich chodzić przykładowo trzech po materiały na drugi koniec placu budowy, skoro może zrobić to jeden i to oczywiście powinien uwinąć się z tym szybciej, niż miałby iść po te materiały z pozostałą dwójką, żeby czasu nie tracić prawda..? A że człowiek ma 'tylko' dwie ręce to dopiero pech na takiej budowie Wracając do tematu na wiosnę wróżę im już niższą pozycję w tabeli. Cani strzelać nie będzie, jeszcze Zieliński może pójdzie i bawmy się dalej...

4. Ruch. Już któryś raz podchodzą pod podium i nic z tego nie jest. Waldek dobry trener, idzie mu dobrze w tym klubie, troszkę go ktoś tu przymierzał po Maaskancie a jemu całkiem przyzwoicie idzie w Ruchu. Ale ligi nie zwojują.

5. Lech. Ciekawe kiedy Bakero poleci, a może zostanie jeszcze na 2-3 lata? Jedyne co mnie cieszy to to, że wygraliśmy z nimi w Poznaniu, resztą przejmuję się mniej, sami widzimy, już nawet Kriwiec i Rudnev nie pomagają, wg. mnie skończą sezon najwyżej na trzecim miejscu a najpewniej na 5-6.

6. Wisła. Szósta lokata, 10 pkt. straty do Śląska, wyjątkowo dużo przegranych meczy przy Reymonta, brak pewnych napastników, obrońców, kontuzje... Dużo rzeczy niepokoi mnie w naszym klubie. Nie ma wciąż trenera, jest za to chaos który zawsze się pojawia gdy coś jest nie tak. O mistrzostwo będzie ciężko, nagle Śląsk, Legia musieliby przegrywać a my wreszcie wygrywać. Dużo można by pisać.., życzę wszystkim Wiślakom i Wiślaczkom mistrzostwa...

7. Widzew. Raz wygrywają, raz przegrywają, na szczęście wygraliśmy z nimi w Krakowie. Nie mają jakiś dużych gwiazd, Melcarz dalej trzyma się stołka, już którąś kadencję (tzn. broni w bramce). Środek tabeli tak jak tera to będzie wszystko na koniec. Tak to widzę.

8. Korona. Przynajmniej oni wygrali z Legią u siebie. Szału nie ma jak co rok, nawet Vuković już tam mało co jest widoczny ostatnio. Janczyk i Korzym też maximum nie pokazują, szczególnie gdy pewnego miejsca w składzie nie ma.

9. Podbeskidzie. Ładna, wysoka pozycja, raczej się utrzymają, gratulację za Legię, ale dwa razy napsuli mi krwi za puchar i mecz ligowy.

10. Jagiellonia. Poszedł Probierz, przyszedł Michniewicz i tak można powiedzieć do pierwszego starcza, ale to by było na tyle. Tak jak sezon temu wysoka pozycja, tak teraz ligowy przeciętniak. Zespół który chyba jesienią grał najbardziej w kratkę. A Franek dalej strzela. Gratulacje Franek.

11. Górnik. Ostatnie trzy mecze ligowe z Górnikiem przegraliśmy. To jest fatalna statystyka, z nikim innym nie mamy tak złej, a Górnik to nie jest jakaś potęga, więc to drażni tym bardziej. Teraz na jedenastej pozycji, a jeszcze kilka kolejek temu na 5-6 miejscu. To pokazuje obraz tej ligi.

12. Lechia. Myślę, że to jest rozczarowanie i to nie małe. Braciom z Gdańska nie szło już pod koniec ubiegłego sezonu, lecz sądziłem, że mimo wszystko będą teraz cokolwiek wyżej, niż dwunaste miejsce. Biedny Kafar na nauki do Wrocławia musiał jeździć do pana Oresta. Ale i tak zdolny młody trener, trzeba mu to oddać. Ja tylko czekam z jakim klubem wróci na scenę ekstraklasy.

13. Bełchatów. Ani Żewłakow, ani Nowak, ani Kosowski już tam nic nie działają, jak tak dalej pójdzie to i na wiosnę polecą niżej i przywitają I ligę. Ale bym śmiechu miał jakby wtedy Kamil do Wisły przyszedł bo akurat jestem w stanie to uwierzyć.

14. ŁKS. Możliwe, że spadną po tym sezonie, grą nie zachwycają, derby w Łodzi wygrali - to mają na plus, a Rysiek Tarasiewicz jeszcze tam nic nie pokazał.

15. Cracovia. Czy oni w końcu polecą? Po każdym sezonie powtarzamy Jeszcze nie, jeszcze nie. Zawsze na koniec wygrywają dwa, trzy mecze i czystym fartem są w ekstraklasie (oficjalnie). Derbów nie zapomnę, derbów się nie przegrywa. Maaskant niestety derbów nie czuł, on tylko słyszał co to jest, ale to trzeba poczuć.

16. Zagłębie. Mają jeden z lepszych stadionów w ekstraklasie. To chyba tyle. Chociaż jest też Sernas, ale już większy pożytek z niego miałby Widzew, niż Lubinianie. No i ciekawe ile Urbana przetrzymają jeszcze.

To tak ogólnie, nawet z humorystyczną nutką. Ale wszyscy pamiętamy to nieobliczalna liga, gdy tylko ruszy na wiosnę, wszystko jest w ciągłym ruchu i się przemieszcza - nie tylko trenerzy, głównie tabela...
Odpowiedz cytując