Drozd napisał(a):

Słyszałeś co usłyszał Jaruzelski w Moskwie? "Radźcie sobie sami". I to nie od woźnego tylko od najważniejszego. Jak ci "nasi" oficerowie sie przygotowywali? Mieli najeźdźców powstrzymywać czy z nimi współpracować? Czy może drżeli że jak wjadą obcy to stracą pozycję?
Wbij sobie do głowy ze w 80 roku nasz kraj już był zajęty. Jeździły czołgi po ulicach przez ponad rok? Wiec o czym ty gadasz? Co za różnica kto zastrzelił górników w Wujku? Niemiec z NRD, rusek z ZSRR czy zomowiec z PRL.
Tłumaczenie ze sie strzela do rodaków tylko po to zeby nie musieli robić tego obcy i oczekiwanie z tego tytułu uznania to ponury kabaret.
ps. Jak jesteś po NASZEJ STRONIE to dlaczego tak bredzisz?
|
Drozdziku PO KTOREJ JA JESTEM STRONIE TO WIEM ,NA PEWNO NIE PO TWOJEJ TY CHYBA BLIZEJ RADYJKA CZYTAJAC TWOJE WYPOCINY W TEMATACH NP;SMOLENSK
Ja nie popieram tutaj nikogo ,ogladalem tylko wczoraj w tv dobry dokument i pytalem czy ktos widzial ,widzisz w przeciwienstwie do ciebie ja jutro bede na WOLNICY i wiekowo tez duzo pamietam z tamtych czasów złych i cięzkich czasów,i nie odpisuj juz mi bo to nie jest temat do polemiki .