Temat: Patriotycznie
Wyświetl pojedynczy post
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 23:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Słyszałeś co usłyszał Jaruzelski w Moskwie? "Radźcie sobie sami". I to nie od woźnego tylko od najważniejszego. Jak ci "nasi" oficerowie sie przygotowywali? Mieli najeźdźców powstrzymywać czy z nimi współpracować? Czy może drżeli że jak wjadą obcy to stracą pozycję?

Wbij sobie do głowy ze w 80 roku nasz kraj już był zajęty. Jeździły czołgi po ulicach przez ponad rok? Wiec o czym ty gadasz? Co za różnica kto zastrzelił górników w Wujku? Niemiec z NRD, rusek z ZSRR czy zomowiec z PRL.

Tłumaczenie ze sie strzela do rodaków tylko po to zeby nie musieli robić tego obcy i oczekiwanie z tego tytułu uznania to ponury kabaret.

ps. Jak jesteś po NASZEJ STRONIE to dlaczego tak bredzisz?
Drozdziku PO KTOREJ JA JESTEM STRONIE TO WIEM ,NA PEWNO NIE PO TWOJEJ TY CHYBA BLIZEJ RADYJKA CZYTAJAC TWOJE WYPOCINY W TEMATACH NP;SMOLENSK
Ja nie popieram tutaj nikogo ,ogladalem tylko wczoraj w tv dobry dokument i pytalem czy ktos widzial ,widzisz w przeciwienstwie do ciebie ja jutro bede na WOLNICY i wiekowo tez duzo pamietam z tamtych czasów złych i cięzkich czasów,i nie odpisuj juz mi bo to nie jest temat do polemiki .
Odpowiedz cytując