Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 20:57
Tabela T-Mobile Ekstraklasy po rundzie jesiennej

Cóż przed sezonem inaczej sobie wyobrażałem tabelę po rundzie jesiennej. Myślałem, że Wisła owszem, może nie mieć lidera, ale będzie miała malutką stratę do liderującego. Ale dopóki będą matematyczne szanse na dogonienie Śląska, to wierzę w naszą Wisełkę . Cieszy pozycja Cracovii i Zagłębia na miejscach spadkowych. Cracovia dalej ciągnie swój garbaty los, choć dużym zaskoczeniem jest , że Zagłębie chce im dorównać i mimo dobrego stadionu, sporej ilości kibiców i finansów klubu taką kichę gra. Niespodziewałem się też, że Podbeskidzie coś ugra. Pierwsze kolejki zwiastowały , że Cracovii odpadnie już przynajmniej jeden rywal. Ale jak widać beniaminek przyjął "chrzest" a potem pokazał , że dużych klubów się nie boi, o czym sami się przekonaliśmy.

Myślę, że walka o Mistrzostwo będzie między Śląskiem, Legią, Wisłą i Lechem i ewentualnie Polonią jeśli JW nie odbije szajba. Myślę, że Widzew, Korona i Ruch pogubią mnóstwo punktów. A jeśli chodzi o spadek to mam nadzieję, że Lechia , Jaga i Górnik utrzymają się w środku tabeli. Życzyłbym sobie , żeby z ligi spadła Cracovia i PGE Bełchatów.
Odpowiedz cytując