Cytat:
|
oby testy pokazały, czy naprawdę zasługuje na naszą uwagę.
|
Zaproszenie na testy powinny już pokazywać, że zasługuje na uwagę - miejmy nadzieję, że tak jest.
Niepokoi mnie natomiast to, że wyciągamy go z rynku gdzie nasze rozeznanie prawdopodobnie jest mierne
Dlatego bardziej rozumiem już chociażby to że na testy przyjechał chłopak z Sandencji bo przynajmniej mam pewność że ktoś go obserwował i wzięli go z tego względu że coś prezentował i nie było tu ingerencji managera.
Zasadniczo nic nie tracimy, mam tyko nadzieję że klub miał racjonalne podstawy aby zaprosi tego chłopaka na testy. Być może się sprawdzi. Jest młody, ma wzrosti, jeśli pokaże, że ma możliwość przede wszystkim fizyczne aby być dobry bramkarzem to można go brać. Mam tu myśli takie cechy jak gibkość, wyskok, chwyt, odwaga w sensie tego że nie boi się piłki i wyjść do napastnika idącego sam na sam.
Już dawno powinno być tak, że drugi bramkarz powinien być młody. Co do naszego młodego bramkarza to niech Kurto sobie jedzie do tej Rody...
Co do tej 4 ligi to specyfika pozycji bramkarza jest taka że można ogrywać się niżej.