Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 13:34
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie to nie osiągnał nic, swoją grą nie rzuca na kolana aby o nim wogóle pisać poza tym, że ...jest młody.
Jeśli tak uważasz to myślę że nie mamy o czym dyskutować. Nie wiem jak się potoczy jego kariera, ale jeżeli tylko nie uderzy mu sodówa to może dojść dalej niż nam się wydaje. Wolałbym mieć w składzie jednego Wolskiego niż Ilieva z Jirsakiem do spóły. Szczególnie że Wolski przyszedł do Legii za drobne i drobne zarabia, w odróznieniu od tych dwóch Panów.

Rinah napisał(a):Wyświetl post
Rinah Ale co Ty właściwie porównujesz? Maksymalnie 4-5 młodych Polaków prezentujących jako taki poziom, z różnych powodów obecnie nieosiągalnych dla Wisły (od finansowych, aż po klubowe tj. przykładowo gra w Legii) do setek zawodników w Europie i na całym świecie górujących jakością i wyszkoleniem nad całą naszą ligą na obojętnie jakich pozycjach? Nawet jeśli z tych setek piłkarzy o jakości znacznie przewyższającą naszą ligę dostępny dla Wisły będzie tylko niewielki procent, to i tak znacznie lepszy wynik. Na tej grupie da się zbudować mocną drużynę, a nie na nieosiągalnych lub za słabych piłkarzach. Nie ta skala mój drogi. Naprawdę dobrych młodych Polaków obecnie dostępnych dla Wisły i przynajmniej porównywalnych do obcokrajowców typu Meliskona, Marcelo, Arboledy, Ilieva, Rudnieva, Stilica w naszej lidze po prostu nie ma.
Po pierwsze - nie kłócę się z faktem, że na całym świecie są setki piłkarzy górujących jakością i wyszkoleniem nad całą naszą ligą. Problem jest jeden - dlaczego mimo ich powszechności do naszej ligi trafiają tylko pojedynczy tacy piłkarze? Kasa misiu kasa. Większość tych piłkarzy nawet nie chce zerknąć w kierunku naszej ligi - nie stać nas ani na ich zarobki ani na ich zakup. Wymienieni przez Ciebie gracze to wyjątki z setek miernot przewalających się przez naszą ligę.

Po drugie - skoro tak prosto jest zbudować mocną druzynę w oparciu o tych piłkarzy, to dlaczego jak dotychczas żadnemu klubowi w Polsce nie udało się stworzyć takiego zespołu? Najbliżej Twojego ideału jest obecnie nasza Wisła - jeżeli satysfakcjonuje Cię jej gra to wypada tylko współczuć.

I po trzecie - wypisałem Ci listę polskich piłkarzy o podobnym lub wyższym poziomie do tych wymienionych przez Ciebie, ktorzy byli dostępni dla Wisły finansowo (przyszli za darmo lub za drobne z niższych lig) w ostatnich 3 latach.To zadaje kłam Twojemu twierdzeniu że takich piłkarzy nie ma - oni są, tylko dziwnym trafem trafiają wszędzie tylko nie do Wisły. To że nie widzisz na tą chwilę takich piłkarzy, nie oznacza że ich nie ma - 3 lata temu tez pewnie ich nie widziałeś, 1 ligowi Lewandowski, Peszko czy Mierzejewski byli za słabi ,tak jak teraz w Twoim mniemaniu tacy bracia Makowie, Świerczok czy Adrian Błąd.
Odpowiedz cytując