Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 10:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Trudno nie powiązać tej podwyżki cen z renegocjowaną umową z Rosją w sprawie gazu z rurociągu jamalskiego pod koniec 2006 roku.

Wydaje mi się, że temat się już wyczerpał, a ja wystarczająco nakreśliłem rolę Jasińskiego i s-ki w tym niekorzystnym dla Polski stanie rzeczy.
Jaką rolę? SLD stworzyło sytuację z Polskiego punktu widzenia patologiczną. Jasiński był zmuszony z tą patologią walczyć w warunkach kiedy media w Polsce brały stronę nie Polską a Rosyjską, takie dziwne przyzwyczajenie. Jakie uboczne skutki walki z patologią mogą się pojawić to sobie przeczytaj na dowolnej ulotce farmaceutycznej.

Kiedy Pawlak podpisywał nową umowę dziury w dostawach już nie było i mógł straszyć gazoportem, który przypomnę w 2012 miał hulać. A zaakceptował cenę za cały gaz taką jak Jasiński za jego niewielką część. Dlaczego? To też sprawka Jasińskiego? Siedział pod stołem i gryzł Pawlaka w kostkę?

Zwalanie odpowiedzialności pod byle pretekstami na poprzedników to stara szkoła, PO też cały czas naprawia po PiSie. Miałem tylko wrażenie że używający mózgu nie dają się łapać na takie plewy.
Hej Nasz TS !!