emj10 napisał(a):

Trudno nie powiązać tej podwyżki cen z renegocjowaną umową z Rosją w sprawie gazu z rurociągu jamalskiego pod koniec 2006 roku.
Wydaje mi się, że temat się już wyczerpał, a ja wystarczająco nakreśliłem rolę Jasińskiego i s-ki w tym niekorzystnym dla Polski stanie rzeczy.
|
Jaką rolę? SLD stworzyło sytuację z Polskiego punktu widzenia patologiczną. Jasiński był zmuszony z tą patologią walczyć w warunkach kiedy media w Polsce brały stronę nie Polską a Rosyjską, takie dziwne przyzwyczajenie. Jakie uboczne skutki walki z patologią mogą się pojawić to sobie przeczytaj na dowolnej ulotce farmaceutycznej.
Kiedy Pawlak podpisywał nową umowę dziury w dostawach już nie było i mógł straszyć gazoportem, który przypomnę w 2012 miał hulać. A zaakceptował cenę za cały gaz taką jak Jasiński za jego niewielką część. Dlaczego? To też sprawka Jasińskiego? Siedział pod stołem i gryzł Pawlaka w kostkę?
Zwalanie odpowiedzialności pod byle pretekstami na poprzedników to stara szkoła, PO też cały czas naprawia po PiSie. Miałem tylko wrażenie że używający mózgu nie dają się łapać na takie plewy.