Wyświetl pojedynczy post
Pimko
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2011, 00:12
No trochę cicho w tym wątku, a mecz z Twente już praktycznie pojutrze. W obliczu kolejnych kontuzji (Paljic), to chyba trener Moskal zafunduje nam takie ustawienie: Pareiko - Jovanovic,Bunoza,Diaz,Nunez - Jirsak,Wilk- Melikson,Iliev,Małecki- Biton/Genkov.

Jest tylko 3 nominalnych obrońców, a więc raczej na 90% uzupełni ich Nunez. Można by zamienić pozycjami Bunozę i Marco, ale Gordan jest lewonożny i nigdy chyba na prawej obronie nie grał, a więc tak będzie bezpieczniej...
W pomocy w wyniku przesunięcia Nuneza raczej z musu zagra Jirsak, gdyż Garguła chyba za mało daje w obronie. Ja myślę, że jednak warto by było zagrać tak: Wilk,Jirsak,Garguła i przesunąć Meliksona na skrzydło za Małeckiego bo ten spowalnia za bardzo grę i nie jest w jakiejś super formie (zawsze może wejść później...)
Co do ataku to sam nie wiem. Biton jakby lepiej prezentuje się w pucharach niż w lidze i strzela te bramki (bardziej mu zależy?), za to Genkov lepiej walczy, współpracuje z zespołem no i jakby zaczął wracać do formy.
Odpowiedz cytując