Gwiaździsty napisał(a):

|
Chyba raczysz żartować. Wolski reprezentuje poziom europejskich pucharów ? Na razie popisał się jedną kiwką, po której forumowi fachowcy zaczęli robić z niego drugiego Maradonnę. Jedna kiwka roztrząsana przez kilka stron przez zwolenników "młodych Polaków" w Wiśle. Specjalnie oglądnąłem sobie grę Wolskiego i Żyro w meczu z przedostatnim zespołem ekstraklasy i obaj byli w ogóle nie byli zauważalni w tym spotkaniu. W przypadku Wolskiego w innych też nie. No ale wiadomo jedna kiwka w meczu rozgrzewa umysły.
|
Rownie dobrze mozna napisać
Co nasze międzynarodowe gwiazdy pokazały w meczu z (wtedy) ostatnią drużyną ekstraklasy (parchatymi)? Śmiem wierdzić nic więcej, albo wręcz mniej.
Jeśli oceniac piłkarza to mimo wszystko lepiej przez pryzmat rundy a nie pojedyńczego meczu. Dotyczy to zarówno Wolskiego i Żyry jak i Jaliensa z Meliskonem.
Jeden słabszy mecz Maora nie przesłoni jego świetnej gry, to nasza gwiazda. Tak jak jeden nawet najlepszy mecz Kewa nie przesłoni mizerii jaką gra cały czas w Wisle. To nasza V kolumna.
To samo proponuje z Wolskim. Nie jeden mecz a całą rundę. Dodam że jako 18 latek nie grał znowu az tak duzo. To chłopak na dorobku.
mitmichael napisał(a):

A wedlug Valckx-a szukamy tylko nikt o tym nie wie i nikt o tym nie bedzie wiedział
- Rok temu założyliśmy sobie długofalową strategię. Mamy ośmiu skautów, którzy pracują w Polsce. Efektem ich pracy jest podpisanie umów z kilkoma młodymi polskimi zawodnikami, o czym mało kto wie. Większość myśli, że pozyskujemy tylko zagranicznych piłkarzy, a wcale tak nie jest. Mamy filozofię krótko i długoterminową. Jeśli już mowa o transferach, to w styczniu nie oczekujemy ich zbyt wielu. Może przyjdzie do nas jeden lub dwóch piłkarzy. Wydaje mi się, że mamy zawodników i trenera, z którymi możemy wygrać mistrzostwo. W dalszym ciągu wierzę, że ta drużyna może odnieść sukces - powiedział Holender.
|
Wyraźnie pisałem - do I zespołu.
Na razie pewnie ci młodzi trafiają do juniorów albo ME. No chyba że o czymś nie wiem i w 18 meczowej pojawiają się jacyś nowi młodzi polscy kopacze?