Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2011, 11:15
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Widac, że młodzi jesteście, przed erą wszechobecnej telewizji tez były genialne druzyny.
Ja opieram się na zdaniu ojca. Mówił, że jedynym zespołem, który grał podobnie nieziemską piłkę był Ajax Cruyffa, potem dopiero Barcelona z Cruyffem jako trenerem, ManUtd przed katastrofą i Milan holendrów. A ostatnio to chyba "Galaktikos" z Madrytu.

Wiadomo, takie oceny są subiektywne, ale prawdą też jest, że obecnie gra się piłą inną niż kiedyś. Pressing na całym boisku, tempo niesamowite. Tylko technika pozostaje taka sama. I pomimo tego Barca gra piłkę finezyjną, piękną. Dla mnie to jest wręcz niemożliwe. Więc myślę, że jednak kiedyś grało się łatwiej.

A co piłkarzy, to ja pamiętam takich od 1996 roku. I na pewno wtedy nie było lepszego od Messiego. A ojciec mówił mi, że Messi już z 3 lata temu przeskoczył takiego Maradonę. A Pele? Pele grał w czasach gdzie wyniki hokejowe nikogo nie dziwiły. Więc i bramek więcej strzelał. Może Cruyff, ale to i tak inna era. Myślę, że Ronaldo z przed kontuzji mógł być lepszym piłkarzem, ale niestety poważne zerwanie ścięgien przerwało na jakiś czas jego karierę, a po kontuzji już nie grał takiej piłki.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.