Wyświetl pojedynczy post
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2011, 20:43
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Rinach jesteś ideolog gawędziarz. W dodatku przeświadczony że jako jedyny poznałeś prawdę. Inni błądzą

Każdy jest fanem profesjonalnych piłkarzy, klubu, szkolenia itd. Tylko kasy nie mamy i jakoś tak wychodzi że mamy szrot. Zamiast dobrego obrońce mamy Jaliensa czy Lamey.

Ty - gawędziarz powiedz lepiej jak bez kasy zrobić taką Barcelonę albo MC? Jak podasz odpowiedź - to od razu opatentuj - pół Europy kupi od ciebie licencje.

Różnica jest tak że jak nasze szroty mają się kopać po głowach - to ja wolę Polaków. Ty wolisz płacić holenderskim powolnym murzynom. Wiec nie rób z siebie mądrzejszego niż jesteś. Bo daleko nam do profesjonalizmu do czasu kiedy będziemy kupować takie zagraniczne szroty jakie obecnie kupujemy. Upss kasy nie mamy, zapomniałem.

Bo jak kiedyś pisałem - albo mamy profesjonalny klub (a to kosztuje grube miliony euro) i wtedy dla mnie jest OK albo wole klub bez zadęcia ale z Polakami w składzie.

A u nas sprzedajemy kit łosiom takim jak ty - cieszysz się bo zobaczysz paru murzynów i myślisz że mamy gwiazdy jak w Arsenalu

Nic z tego. Daleko nam do profesjonalizmu. I twoje wymądrzanie tego nie zmieni.
Żałosny tekst. Ja się nie wymądrzam ani nie mówię nic nowego, co wymaga opatentowania. Mówię o rozwiązaniach, które od dawna obowiązują z powodzeniem w całym cywilizowanym świecie. To Ty masz problem z liczbą obcokrajowców, a nie ja, czy czołowe kluby bogatych i biedniejszych lig. To dla Ciebie każdy obcokrajowiec musi być ociężałym, emerytowanym Murzynem, a nie dla mnie, ani nie dla każdego normalnego klubu, trenera, dyrektora sportowego i prezesa. To Ty cały czas na siłe próbujesz zrównywać zagraniczny rynek piłkarski do polskiego szrotu, byy opowiadać brednie, że lepsze polskie dziadostwo niż polowanie na wymienionych przez Willowa zawodników, których wcale nie jest tak mało. I którzy wcale nie są nieosiągalni finansowo dla polskich klubów. Oby było ich w naszej lidze i w Wiśle jak najwięcej, kosztem ustępujących im polskich zawodników.

Nie stać nas przede wszystkim na przepłaconych i słabych młodych polskich kopaczy czy trenerów, którzy znów poprowadzą Wisłę do nowych Lewadii i Karabachów.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 10.12.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując