Ogryzek napisał(a):

Małecki był tak samo słaby jak większość naszych kopaczy - wiec nie sraj żarem za przeproszeniem że Małecki był najsłabszy i przez niego przegraliśmy mecz. Pomimo tego że grało w 11 raptem 2 Polaków to przez nich przegraliśmy mecz. Taki kit chciałbyś wcisnąć?
Zresztą niedługo twoje marzenie się spełni i nie będzie żadnego Polaka w kadrze Wisły. Wtedy pewnie będziesz pisał że polscy kibice przeszkadzają Diazowi w grze i trzeba ich wymienić na zagranicznych lepsiejszych.
Ale teraz chociaż udawałabyś obiektywnego a nie zwalał wszystko na resztki Polaków w składzie!
|
I tu właśnie wychodzą braki w czytaniu ze zrozumieniem . Nigdzie nie napisałem że przegraliśmy mecz przez Małeckiego czy też przez Polaków bowiem przegrała drużyna i nie zwalam winy na jednego czy dwóch piłkarzy ale też mam prawo ocenić kto jak grał i dlatego twierdzę że Patrykowi nie wyszedł ten mecz i był najsłabszy na boisku . Ty oczywiście lubisz sobie dopowiedzieć odpowiednie rzeczy dla Ciebie wygodne i zacytować tylko urywek a nie cały post - ok masz do tego prawo ale nie wmawiaj mi że próbuję coś komuś wcisnąć jeśli nie jest to prawdą .
Ogryzek napisał(a):

Cóż poradzić - może nie mogę się pogodzić z tym że nasz objazdowy cyrk stranierosów zwany dla zmylenia PPR (Profesjonalnym Przedsiębiorstwem Rozrywkowym) przegrywa kolejny mecz w żenującym stylu a fanfan - nienawidzący polskich piłkarzy zwący się dla niepoznaki internacjonalistą szuka wymówki - Małecki (Polak) najsłabszy.
Jakoś mam jeszcze trochę odruchów patriotycznych lub stadnych (jak kto woli) i Czekajowi czy Małeckiemu mogę wybaczyć kopanie się po czołach, ale najemnikom którzy przybyli z całego świata już nie mam zamiaru. Przybyli tu za ciężka kasę sprzedawać nam swoje umiejętności a dostajemy gówno w większości wypadków
|
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że nienawidzę polskich piłkarzy ale jeśli tylko dlatego że wg mnie Małecki w meczu z Polonią był najsłabszy na boisku to musisz mieć naprawdę duże kompleksy na tym punkcie. I jeszcze jedno w tym jak to nazwałeś " cyrku " który przegrywa kolejny mecz grają również Polacy którzy podobnie jak obcokrajowcy są współautorami tych ostatnich porażek.