Wyświetl pojedynczy post
River
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2011, 23:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ocenianie Świerczoka nie widząc go w akcji jest jak lizanie lizaka przez szybę i chwalenie się jak smakuje. Dlatego dywagacje na temat tego czy jest warty danej kwoty, nie są w tym przypadku racjonalne. Zwłaszcza że zazwyczaj kwota, która przenika do mediów jest zawyżona.
Masz sporo racji. Przyjdzie czy nie, na poczatku moze byc on spora niewiadoma. Zagadka jest tez jego mentalnosc i to czy udzwignalby presje gry w duzym klubie. Nie kazdy to potrafi.

Jedna rzecz mnie tu niepokoi. Co prawda Polonia zdementowala informacje jakoby osiagnieto porozumienie ale pojawila sie informacja, ze mialby on trafic (jesli juz) do Wisly dopiero latem.
Nie chcialbym by Wisla sciagnela kolejnego Gargule, jesli wiecie co mam na mysli. Przez pol roku zawodnik moze spoczac na laurach, moze odbic mu palma bo przeciez za pol roku bedzie w wielkim klubie czy zwyczajnie moze zlapac jakas powazna kontuzje. Nie bardzo podoba mi sie ta opcja. Po prostu przez pol roku zbyt wiele moze sie zdarzyc i zawodnik moze mocno obnizyc loty. Tym bardziej, ze o tym Swierczoku uslyszelismy dopiero w tej rundzie. Moze to byc duzy talent ale tez moze byc jednorundowy czy jednosezonowy wyskok. Wierze, ze jesli juz do nas trafi to Stan V. faktycznie sciagnal do nas talent.
Odpowiedz cytując