|
Popieram. Przyznaję się bez winy że początkowo nie byłem fanem naszego nowego stadionu (zarówno w aspekcie wyglądu jak i kosztów) do momentu kiedy pierwszy raz się na nim zjawiłem. Od tego czasu drażnią mnie wszystkie informacje na temat jaki to nasz stadion nie jest be, fuj i w ogóle. Bo jak można porównywać, tak jak napisali to moi przedmówcy, betonowe trybuny otoczone jakąś konstrukcją do trybun posiadających zaplecze w postaci zamkniętych i klimatyzowanych pomieszczeń. Po za tym stadion najlepsze wrażenie robi w środku tzn na trybunach. Moim zdaniem widoczność wcale nie jest taka okropna jak wszyscy mówili. Do tego uważam że mamy najładniejszą kolorystykę i układ krzesełek(powinna być za to jakaś nagroda). Co do bryły to również zgadzam się że może i nie jest modna ale ma coś w sobie. Nawet jeśli jest monumentalna to może i dobrze bo ukazuje powagę a nie jakiś plastic-fantastic żeby było cool i modnie. A ostatnią sprawą jest również to że zarówno sam stadion jak i otoczenie wokół niego nie jest jeszcze ukończone. Tutaj bardzo liczę na klub który pokazał już w paru sprawach (ławki rezerwowych, strefa kibica, duże plakaty na elewacji C) że ma pomysł i potrafi zrobić coś cieszącego oko formą i estetyką. A gdyby się nic nie działo to trzeba będzie naciskać na klub żeby coś zrobił(do czego mam nadzieje nie dojdzie).
|