Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2011, 15:03
Cytat:
Jeden z najefektowniej walczących polskich pięściarzy w wadze junior średniej Paweł Wolak (29-2-1) postanowił zakończyć bokserską karierę. Pięściarz podzielił się tą informacją z kibicami boksu za pośrednictwem serwisów społecznościowych Facebook oraz Twitter.

W ostatnią sobotę 30-letni Wolak przegrał rewanżowy pojedynek z Delvinem Rodriguezem i wygląda na to, że rywal wybił polskiemu bokserowi boks z głowy.

“Z ciężkim sercem muszę ogłosić moje przejście na sportową emeryturę. Potrzeba serca, pasji i wielkich chęci, aby walczyć w ringu. Ja wiem kiedy powinienem powiedzieć dość. Postanowiłem zakończyć karierę" - napisał słynący z bardzo odważnego stylu walki pięściarz pochodzący z Dębicy.

"Wszystko co mogłem pokazałem w ringu i niczego absolutnie nie żałuję. Mam zamiar pozostać aktywny i pomagać innym pięściarzom w budowaniu ich kariery sportowej. Mam wielką listę ludzi, którym chciałbym podziękować. Dziękuję teamowi, rodzinie i przyjaciołom oraz kibicom. Jestem wdzięczny za wielkie wsparcie jakie od was otrzymałem. Dziękuję także grupie Top Rank." - dodał "Wściekły Byk".

"Pozostanę aktywny i będę trenował, tak jak robiłem to przez ostatnie 17 lat, ale będę jedynie pomagał w przygotowaniach innym pięściarzom z okolic Nowego Jorku. Lista osób, którym powinienem podziękować jest zbyt długa, ale wiecie kim jesteście. Dziękuję mojej drużynie, rodzinie, przyjaciołom i kibicom, którzy sprawili, że jestem lepszym mężem, człowiekiem, ojcem, synem i wojownikiem. Będę za to dozgonnie wdzięczny" - zakończył Wolak, który na zawodowym ringu wygrał 29 walk, jedną zremisował i dwie przegrał.

Występujący w wadze junior średniej Polak jeszcze przed walkami z Rodriguezem (zakończonymi remisem i zdecydowaną porażką na punkty) był jednym z kandydatów do tytułu mistrza świata. Po nieudanych pojedynkach z pięściarzem z Dominikany droga po tytuł wydłużyła się, ale nikt się nie spodziewał, że "Wściekły Byk" całkowicie z niej zawróci.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując