Wyświetl pojedynczy post
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2011, 21:15
Spodziewam się przewagi Polonii, która obecnie prezentuje się lepiej. Widzew pokazał, że niewiele trzeba aby zamknąć Wiślaków na ich własnej połowie. Nawet niezbyt agresywny pressing skutkuje wybiciami na oślep, szczególnie w końcówce taka typowa obrona Częstochowy stała się wiślackim standardem. Ciągłe rotacje w obronie sprawiają, że w każdym spotkaniu kilkukrotnie kotłuje się pod bramką Pareiki bo wszyscy z linii defensywnej popełniają przynajmniej 1 poważny błąd na mecz. Tylko od klasy rywala zależy czy skorzystają z prezentów czy nie. Z Cracovią i Widzewem obstawiałem 1:0 lub 0:1, kto pierwszy strzeli ten wygra. Z Polonią, która jest lepszym zespołem od Pasów czy Widzewa, może być podobnie choć jestem skłonny zaryzykować, że padną aż dwa gole. Tym razem chyba to my będziemy gonić wynik i skończy się 1:1 lub 0:2. Tym bardziej, że Polonia nam ostatnio nie leży.

Będzie to mecz prawdy. Takie podsumowanie jesieni. Wynik da nam odpowiedź o co będziemy walczyć na wiosnę. Wygrana dawałaby nadzieje na MP. Porażka może sprawić, że przezimujemy na 6. miejscu z 10. pkt straty czyli raczej pozamiatane.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.12.2011 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując