|
Pozwolę sobie też ocenić grę naszych piłkarzy w tym spotkaniu. Widząc niektóre noty aż nie mogę się nadziwić ocenie poszczególnych piłkarzy...
Pareiko - 6 - zrobił co miał zrobić. Wybronił wszystkie okazję Widzewa, lecz przy tym miał z tego co pamiętam jedną niepewną interwencje po dość dziwnym strzale/dośrodkowaniu.
Lamey - 6 - bez większych błędów lecz również nie wyróżniał się na boisko. Tak jak ktoś tutaj już wspomniał zbyt wolny na bocznego obrońce. Bardziej na tej stronie bym widział ofensywnie grającego Jovanovicia.
Chavez - 6 - krótko zagrał. Raczej nie miał zbyt wiele szans do pokazania się. Cały czas martwi mnie jego powolność w grze, może niepotrzebnie; )
Diaz - 8 - Według mnie w końcu znalazł dla siebie miejsce w składzie. Świetny w odbiorze piłki, bardziej elastyczny od Chaveza; ), potrafi przytrzymać piłkę (nawyki z gry w środku pola) i dobrze ją rozprowadzić. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy numer 1 na pozycji środkowego obrońcy.
Jovanovic - 7 - Po jego wejściu uspokoiła się gra w środku defensywy. Dobrze współpracował z Diazem lecz widzę go bardziej na boku obrony.
Paljic - 8 - w końcu zagrał tak jak ma grać boczny obrońca. Dużo walki, udanych wślizgów, odbiorów przy tym udział w wielu akcjach ofensywnych. Choć czasami przez Małeckiego bieganie na marne...Nie odpuszczał nogi i walczył o każdą piłkę i o to chodzi.
Jirsak - 7 - Uspokajał grę w ofensywie. Podobało mi się jak parę razy specjalnie zwolnił akcję by każdy mógł się ustawić. Przy tym wiele udanych prostopadłych piłek w szczególności do Ilieva. Gdyby nie złe przyjęcie po jednej z nich cieszylibyśmy się z 2-0. Ktoś napisał, że mało odbiorów..ja tam parę widziałem, a po drugie to nie jego rola.
Wilk - 7 - wiele walczył, co może się podobać. Aczkolwiek dziś zauważyłem parę strat i niedokładnych podań. Jednakże dla takich graczy miejsce w pierwszym składzie musi być.
Boguski - 5 - słaby mecz, mało się pokazał. Gdyby wykorzystał okazję...
Iliev - 9 - bardzo dobry mecz. Szalał w pierwszej połowie na skrzydle. W drugiej trochę osłabł ale również stwarzał zagrożenie pod bramką. A to zagranie z pierwszej połowy ze skrzydła stadiony świata( i za to nota z 8 na 9 w górę! więcej takiej piłki na Polskich stadionach)
Małecki - 5 - bardzo słaby mecz Małego. Już wydawało mi się po meczu w Danii, że w końcu Moskal nauczył go podawać piłkę. Lecz niestety biegnąc skrzydłem nie potrafi podnieść głowy i popatrzyć gdzie może dośrodkować tylko pcha się w pole karne, a potem nie wiadomo co zrobić i już za późno patrzeć. Parę dobrych rajdów lecz zawsze na jedno kopyto. Po drugie wcale nie wraca się do defensywy. Paljic potrafi zapieprzać od swojego pola karnego po ich, a Mały się nie wracał z czego stwarzała się przewaga Widzewa na tym skrzydle i wyciąganie Wilka ze środka pola na lewą stronę.
Genkov - 7 - dobry mecz. Wykorzystał chyba to co miał wykorzystać. Walczył, starał się. Biton mógł przez moment poczuć się zagrożony z pewnego miejsca w pierwszej 11.
Biton - 6 - za krótko zagrał lecz znowu potrafił raz ładnie przyjąć piłkę mijając obrońce, bądź sam stworzyć sobie sytuację pod bramką rywala. Przyzwyczaił nas do wykorzystywania sytuacji lecz coś ostatnio opuszcza się i za to nota 6 ; )
Garguła - za krótko zagrał
|