Wyświetl pojedynczy post
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2011, 02:16
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że zawsze duża większość forumowych speców ocenia go negatywnie (głównie dlatego że to nie jest nominalny obrońca) ?
Był w tym meczu obok Diaza, Ilieva i Wilka najlepszy na boisku.

Śmiech mnie ogarnia kiedy czytam w transferowych, że ludzie widzą tego Dudu z Widzewa w roli zbawcy naszej obrony. Poza dobrą wrzutką ze stałych fragmentów ten gość to poziom swoich rodaków z czasów brazylijskiej Pogoni. Słabiutki w obronie, zero dynamiki, wyobraźni i boiskowego sprytu. Paljic jakimś fenomenem nie jest, ale jest piłkarsko lepszy od tego Dudu. Przede wszystkim wprowadza dużo spokoju i kreatywności w rozegraniu co było widać w dzisiejszym meczu, a że czasem zdarza mu się stracić piłkę na własnej połowie to cena za próby grania tą piłką i podejmowania ryzyka, zamiast pozbywania się jej długim wykopem, kiedy rywal mocniej przyciśnie.

Ludzie się mocno nakręcają z tym "Paljic out, potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy".
Latem wypożyczyliśmy jednego, reprezentanta kraju na tej pozycji, zawodnika z mocniejszej niż nasza ligi i przy nim Dragan na lewej obronie wygląda czasami jak profesor. Całe szczęście, że Diaz z kolei na środku prezentuje się świetnie.
rzeczywiście Paljić zagrał dzisiaj dobrze w porównaniu do meczu z Górnikiem nawet bardzo dobrze. Co do Dudu to ja też jestem zwolennikiem tych którzy piszą iż jest lepszy od Paljicia
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując