|
W tym sezonie przegrywalismy u siebie z druzynami gorszymi od Widzewa, po znacznie, znacznie gorszej grze niz dzis, wiec trzeba byc nie lada glabem, zeby nie dostrzec postepu. Tym bardziej, ze kilka dni temu gralismy ciezki mecz w europejskich pucharach.
Skala 1-10
Pareiko - 6
Diaz - 8
W zyciu bym nie podejrzewal, ze w glowie pojawi mi sie kiedykolwiek mysl o wykupieniu tego grajka. Jesli bedzie czynil takie postepy na nowej pozycji jak w ostatnich kilku tygodnia, mozemy miec niezlego stopera. Z
fatalnego lewego obroncy. I jeszcze gorszego defensywnego pomocnika. Niebywale.
Chavez - 6
Jovanovic -5
Tu nie podzielam zachwytow niektorych forumowiczow. Niby strasznych bledow nie popelnil ale ma wielkie problemy z wyprowadzeniem pilki i ustawianiem sie. Dluga droga przed nim, zeby skumal o co chodzi w grze na srodku obrony. Warunki ku temu ma.
Paljic - 3
Katastrofa. I nie tlumaczcie mi, ze to dlatego, ze facet gra na nie swojej pozycji. Jemu brakuje umiejetnosci czysto pilkarskich, pozycja ma tu drugorzedne znaczenie. Poza tym, na nauke pozycji mial 2 lata. Na polska lige wystarczy tu przecietnosc. Dragan nie jest nawet przecietniakiem, jest słaby.
Lamey - 5
Dla tego pana mecz bez historii. Ani dobrze ani zle. Ot, co mial zrobic, zrobil. Wartosci dodanej zadnej.
Wilk - 8
Kolejny swietny mecz. Bez wzgledu na to, co mowia niektorzy widze u niego ogromny postep pilkarski. Bo serducha nigdy mu nie brakowalo. Material na kogos wiecej niz tylko pilkarza Wisły przez 2-3 sezony. Material na jej symbol.
Boguski - 4
I tak jestem pelen uznania dla tego goscia. Po tak dlugim rozbracie z pilka nie unika gry i caly czas szuka ciekawych rozwiazan. Dzis kilka katastrofalnych zagran, ale to minie. Nabierze pewnosci w grze i bedzie bardzo wazna postacia tego zespolu.
Iliev - 7
Do noty wyzej zabraklo bramki albo przynajmniej asysty. Kilka cudownych akcji, milo sie ogladalo pilkarzy Widzewa upadajacych na murawe po zaplataniu o wlasne nogi. Gdyby tylko konczyl te akcje celnymi podaniami...
Gankov - 7
Tego oczekuje od napastnika. The end of story.
Małecki - 5
Przecietnie. Na plus to, ze przestal bluzgac kolegow i machac rekami. Na minus boiskowy egoizm. Wytrzymal caly macz, brawo.
Jirsak - 6
Sporo niedokladnosci, irytujacych strat. Mial z Boguskim rozprowadzac ataki i wychodzilo mu srednio. Na plus 2 swietne centry. Nie wiem czy ten chlop kiedykolwiek pokaze na co go stac, Mozliwosci ma nieprzecietne.
Garguła, Biton - za krótko by oceniać.
Moskal - 6.
Spoznione zmiany. Szkoda, ze choc na moment nie pojawil sie Melikson. Dla niego chocby kilka minut jest teraz na wage zlota. Nabralby pewnosci w grze, dostalby wsparcie kibicow na ostatnie 2 wazne mecze. Na plus Kirm poza wyjsciowym skladem.
SWIETNA AKCJA NA C!!
Cholernie brakuje takich inicjatyw. Fajnie, ze w obliczu ignorancji i niekompetencji dzialu marketingu Wisły, komus sie jednak chce.
Ostatnio edytowane przez HatefulRespect : 04.12.2011 o godz. 20:33.
|