|
Moje, subiektywne oceny pomeczowe (5 to ocena wyjściowa):
Pareiko 5 - niby nic nie puścił, ale widać było w niektórych sytuacjach, że ma problemy z pewnym złapaniem piłki.
Lamey 6 - niezły mecz Holendra. Dobrze asekurował defensywę i miał kilka niezłych wejść ofensywnych.
Diaz 7 - zadziwiająco dobrze w obronie, trochę gorzej w rozegraniu (ale i tak najlepiej z obrońców). Czyścił wszystko i ustrzegł się poważniejszych błędów
Chavez 6 - zaliczył kilka dobrych odbiorów zanim został zmieniony
Paljić 4 - potwierdził, że w zimie powinniśmy znaleźć dobrego lewego obrońce. Niepewny w obronie, za to w ataku popisał się podaniem, po którym Boguski powinien strzelić gola, poza tym szału nie było.
Jirsak 5 - nic nie zepsuł, nic dobrego też raczej nie zrobił. Po prostu był.
Wilk 7 - ambitnie w obronie, dobrze w ataku. Królował w środku pola przez większość meczu.
Małecki 7 - grał może mniej widowiskowo niż Illiev ale za to moim zdaniem z jego akcji więcej wynikało. No i zaliczył asystę.
Boguski 3 - nasz najgorszy zawodnik dzisiaj. Zepsuł jedną 100% sytuacje, w pozostałych też się nie popisał. Dokonywał złych wyborów, długimi partami gry znikał z boiska a czego się nie dotknął to psuł. Dno.
Illiev 7 - grał bardzo widowiskowo, ale...żadne poważniejsze zagrożenie z tego wiatru nie wynikało. Szczególne pretensje mam do akcji z ~85 minuty gdzie najpierw zamiast podawać do lepiej ustawionego Bitona to poszedł w drybling a potem zdecydować się na strzał zamiast odegrać do lepiej ustawionych partnerów.
Genkov 7 - strzelił gola, walczył, utrzymywał się przy piłce. Zrobił dokładnie to, czego od niego oczekiwałem.
Jovanović 6 - dobrze partnerował Diazowi w obronie, jednak nie był tak aktywny jak Kostarykanin.
Garguła 5 - był
Biton 5 - wystawiał się, oddał dwa strzały w tym jeden celny, ogólnie sprawiał dobre wrażenie ale nie zdążył niczym zachwycić w tych 20 min które dostał.
|