Rinah
Nie bede sie bawil w kontrargumenty, bo znowu twe tak zwane argumenty sa gietkie jak dick w stanie spoczynku. Potem napiszesz nastepnych 10 i tak w kolko az dojdziesz do drogi bez wyjscia. Ale ja na to nie mam czasu. Pojde na skroty:
Ja nie chcę większej ilości słabych Polaków w składzie i kadrze Wisły. Większość z nich okaże się bowiem nowymi Kowalskimi i Burligami, jak zawsze. Podoba mi się idea budowania zespołu w oparciu o obcokrajowców i mam nadzieję, że będzie kontynuowana bez tradycyjnego cofania się w połowie drogi.
Wisła "zagraniczna" to aktualny mistrz Polski, który na dodatek jak widać może jednak grać i w miarę efektownie i skutecznie również w Europie.
No wiec, dla Ciebie Polak= rowna sie Burliga, Kowalczyk czy inny nieudacznik ktory do niczego sie nie nadaje. Nie ma opcji by Polak= Lewandowski, Blaszczykowski czy Wolski. Lub jest tak niewielka ze sie nie oplaca probowac. Dla Ciebie niemal zawsze bedzie to bardziej lub mniej niepelnosprawny ruchowo ogorek. Dalej, dla Ciebie obcokrajowiec=ktos kto pomaga Wisle. W przeciwienstwie do Polakow, nie ma szans by obcokrajowiec "jak zawsze polacy" okazywal sie ogorkiem. Lub jest niewielka. Co, jak powinnismy wiedziec z doswiadczenia, jest nieprawda. Ile my graczy pokroju Meliksona niby sprowadzilismy w ostatnich latach? A pokroju Jirsaka? Dalej, naginasz fakty byle tylko ukazac prawdziwosc swej teorii. Gramy ladnie i skutecznie (tjaa), cos co grajac Polakami byloby niemozliwe. Gdy Ci wskazuje, slusznie zreszta, ze w Legii troche tych polakow gra, i szok, maja lepsze wyniki i gre od Wisly opartej na zawodnikow zagranicznych, to ty mi wyskakuje " a x sezonow temu to bylo...". Nie stary, albo nie rozumiesz co Ci napisalem, albo nie chcesz sie przyznac ze nie wiesz co napisac. Wiec ja Ci wytlumacze o co mi chodzilo-
to ze ktos jest obcokrajowcem to nie znaczy ze automatycznie musi lepiej grac w pilke. Analogicznie, druzyna z wieksza iloscia obcokrajowcow wcale nie musi byc lepsza ot tej w ktorej gra mniej obcokrajowcow. Niestety, ale obalac to narazie mozesz flaszke
Zegnam i bez odbioru.
P.S
Cytat:
|
Nie jestem Twoim bratem. I nie spoufalam się z Tobą.
|
To moze chlopakiem chcesz byc... lol

Nie spinaj sie tak, nie ma po co, tylko wymieniamy poglady. Be cool.