@ Bobek:
Cytat:
|
Napewno, kilka klas. A taki Zewlakow to juz wogole, 50 klas lepszy. Pique 1500 klas. Czlowieku ochlon. Lamey, tak jak Kowalski, jest za slaby i na lige i na europe. Do tego zarobia duzo wiecej. Jaki jest wiec sens przeplacac, skoro efekt jest podobny?
|
Jeśli ktoś tu musi ochłonąć to Ty. Efekt nie jest podobny, bo gra Lameya przyczyniła się do gry w LE, a nie Kowalskiego. Lamey się przydawał, a Kowalski nie.
Cytat:
|
3-4 Lameyow i mamy budzet zwiazany na okres w ktorym oni tu beda. Czyli zadnych fajnych transferow, zadnych wolnych graczy typu Ljuboja. I oczywiscie wynikow tez nie bedzie, bo to nie gracze na puchary i na lige. Chciej, chciej.
|
To nie zmienia faktu, że ów Lamey dał Wiśle i tak znacznie więcej niż całe stado Polaków na czele z Brudem, Garguła, Dawidowskim, Kaczorowskim czy nawet Czekajem. Nie zawsze tańszych w utrzymaniu. A celem Wisły jest ściąganie obcokrajowców lepszych od Lameya, takich jak Melikson. Niestety, nie ma ich u nas w kraju, a nawet jeśli jakiś tego formatu zawodnik się pojawi raz na dekadę, to i tak jest horrendalnie drogi.
No więc bardziej warto tam ich szukać, niż przepłacać w kraju za nowych Gargułów. Znacznie większa szansa powodzenia.
Cytat:
|
Znowu tania demagogia. Kiedy i z kim odnieslismy najwiekszy sukces w pucharach w erze Cupiala? Ze proste i glupie rozumowanie? Jasne, dokladnie takie jak twoje. Ktos popatrzy na Legie w tym sezonie i dojdzie do odwrotnych wnioskow. Choc tez bedzie upraszczal zbytnio sprawe. En fin.
|
..
Demagogię to uprawiasz Ty. Jeden taki sukces na ponad 15 lat – to fatalny wynik. To świadectwo klęski tej drogi, a nie satysfakcjonujący efekt. Nic dziwnego, że w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i wprowadził zmianę, przenosząc ciężar polityki kadrowej na obcokrajowców. Tu efekt jest od razu lepszy – 1 rok „Wisły zagranicznej” i od razu sukces polegający na MP i grze w LE. Efekt piorunujący w porównaniu do bronionego przez Ciebie. I tu jest realna szansa na regularne ponawianie tego osiągnięcia.
Cytat:
|
Haha, za to Lamey czy Jaliens przeplacani nie sa...
|
Ale tu przynajmniej coś z tego mamy pozytywnego. Poza tym, jeśli na jednego Meliksona, Ilieva czy Bitona ma przypadać zaledwie 2-3 Jaliensów, to i tak jestem za. I tak wyjdzie to taniej i da znacznie lepszy efekt sportowy niż wykupywanie np.: Mierzejewskiego z Polonii.
Cytat:
|
Ta "polska" Legia w poprzednich sezonach to potrawila wywalic Lewandowskiego, by zrobic miejsce dla dziadka z Hiszpanii. Sprowadzala tez produkty "lameyopodobne" na wage- Knezevicie, Cabrale, Okbuki, itd. Czesc z tych produktow nawet grala w "11". My oczywiscie juz od lat opieramy gre na Lameyach... Naciaganie faktow i demagogia to twa domena?
|
Fakty to Ty naciągasz. W Legii zawsze grało więcej Polaków niż obecnie w Wiśle. I nic im to nie dało, regularnie przegrywali na tym. Dlaczego? Bo brakowało im porządnych obcokrajowców. To jest fakt..
Cytat:
|
Nie, w paru, tylko w calym twym wywodzie. Nie uproszczen i przejeskrawien, tylko demagogii sie dopusciles bracie. Mialo byc blyskotliwe zakonczenie, a wyszlo... nie blyskotliwe zakonczenie. Gratuluje
|
Nie jestem Twoim bratem. I nie spoufalam się z Tobą. Wykazałem błędy i omylność Twoich poglądów, to mi wystarczy. Obaliłem Twoje tezy i sposób rozumowania. Na błyskotliwe zakończenia nie musiałem i nie muszę się silić.