Wyświetl pojedynczy post
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 20:44
@ Bobek:

Cytat:
Napewno, kilka klas. A taki Zewlakow to juz wogole, 50 klas lepszy. Pique 1500 klas. Czlowieku ochlon. Lamey, tak jak Kowalski, jest za slaby i na lige i na europe. Do tego zarobia duzo wiecej. Jaki jest wiec sens przeplacac, skoro efekt jest podobny?
Jeśli ktoś tu musi ochłonąć to Ty. Efekt nie jest podobny, bo gra Lameya przyczyniła się do gry w LE, a nie Kowalskiego. Lamey się przydawał, a Kowalski nie.

Cytat:
3-4 Lameyow i mamy budzet zwiazany na okres w ktorym oni tu beda. Czyli zadnych fajnych transferow, zadnych wolnych graczy typu Ljuboja. I oczywiscie wynikow tez nie bedzie, bo to nie gracze na puchary i na lige. Chciej, chciej.
To nie zmienia faktu, że ów Lamey dał Wiśle i tak znacznie więcej niż całe stado Polaków na czele z Brudem, Garguła, Dawidowskim, Kaczorowskim czy nawet Czekajem. Nie zawsze tańszych w utrzymaniu. A celem Wisły jest ściąganie obcokrajowców lepszych od Lameya, takich jak Melikson. Niestety, nie ma ich u nas w kraju, a nawet jeśli jakiś tego formatu zawodnik się pojawi raz na dekadę, to i tak jest horrendalnie drogi.

Cytat:
Kto napisal ze nie?
No więc bardziej warto tam ich szukać, niż przepłacać w kraju za nowych Gargułów. Znacznie większa szansa powodzenia.

Cytat:
Znowu tania demagogia. Kiedy i z kim odnieslismy najwiekszy sukces w pucharach w erze Cupiala? Ze proste i glupie rozumowanie? Jasne, dokladnie takie jak twoje. Ktos popatrzy na Legie w tym sezonie i dojdzie do odwrotnych wnioskow. Choc tez bedzie upraszczal zbytnio sprawe. En fin.
..

Demagogię to uprawiasz Ty. Jeden taki sukces na ponad 15 lat – to fatalny wynik. To świadectwo klęski tej drogi, a nie satysfakcjonujący efekt. Nic dziwnego, że w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i wprowadził zmianę, przenosząc ciężar polityki kadrowej na obcokrajowców. Tu efekt jest od razu lepszy – 1 rok „Wisły zagranicznej” i od razu sukces polegający na MP i grze w LE. Efekt piorunujący w porównaniu do bronionego przez Ciebie. I tu jest realna szansa na regularne ponawianie tego osiągnięcia.

Cytat:
Haha, za to Lamey czy Jaliens przeplacani nie sa...
Ale tu przynajmniej coś z tego mamy pozytywnego. Poza tym, jeśli na jednego Meliksona, Ilieva czy Bitona ma przypadać zaledwie 2-3 Jaliensów, to i tak jestem za. I tak wyjdzie to taniej i da znacznie lepszy efekt sportowy niż wykupywanie np.: Mierzejewskiego z Polonii.

Cytat:
Ta "polska" Legia w poprzednich sezonach to potrawila wywalic Lewandowskiego, by zrobic miejsce dla dziadka z Hiszpanii. Sprowadzala tez produkty "lameyopodobne" na wage- Knezevicie, Cabrale, Okbuki, itd. Czesc z tych produktow nawet grala w "11". My oczywiscie juz od lat opieramy gre na Lameyach... Naciaganie faktow i demagogia to twa domena?
Fakty to Ty naciągasz. W Legii zawsze grało więcej Polaków niż obecnie w Wiśle. I nic im to nie dało, regularnie przegrywali na tym. Dlaczego? Bo brakowało im porządnych obcokrajowców. To jest fakt..

Cytat:
Nie, w paru, tylko w calym twym wywodzie. Nie uproszczen i przejeskrawien, tylko demagogii sie dopusciles bracie. Mialo byc blyskotliwe zakonczenie, a wyszlo... nie blyskotliwe zakonczenie. Gratuluje
Nie jestem Twoim bratem. I nie spoufalam się z Tobą. Wykazałem błędy i omylność Twoich poglądów, to mi wystarczy. Obaliłem Twoje tezy i sposób rozumowania. Na błyskotliwe zakończenia nie musiałem i nie muszę się silić.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 03.12.2011 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując