|
Gra Wisłą w tej edycji nie ma sensu. Czwarty sezon z rzędu awans do LM bez żadnych problemów. Trzy mistrzostwa również zdobyty bezproblemowo. W zeszłej rundzie LM 1/8 i odpadłem przez przypadek bo zamiast podstawowego bramkarza (Słowika) wstawiłem (Pareiko), który nie miał ogrania.
Jeżeli chodzi o transfery to jest w czym wybierać. Praktycznie wszyscy perspektywiczni zawodnicy zgadzają się przechodzić do Wisły. Mam dwóch zawodników z kadry Włoch u-19, do tego z Brazylii, Francji, Holandii. Do tego oczywiście cały czas obserwuje rynek afrykański stamtąd też mam kilka gwiazd. Mam 16 scoutów, którzy obserwują cały świat.
Baza treningowa i obiekty młodzieżowe cały czas są rozbudowywane. System szkolenia młodzieży na poziomie wyjątkowym. Nawet newgeni jakoś w miarę wyglądają ale jak na razie nikt nie ma szans na grę z młodych. Czekaj gra w podstawie ale to z sentymentu. Do tego cały czas gra Mały na prawym skrzydle, Krychowiak jak pomocnik. Jako rezerwowy wchodzi czasem Kupisz. Do tego kupiłem Wojciecha Markowskiego z Warty Poznań. Jako sezon początkowy ma 2011/2012 więc może to newgen ale profile ma bardzo dobrze więc jest rezerwowym prawym obrońcą.
Kasy na koncie ponad 80 milinów euro ale to dzięki przejęciu klubu przez jakiegoś bogatego angola. Ciekawostką jest to, że od tego sezonu (2014/2015) Melikson i Kirm są u mnie w rezerwach. Niestety nikt nie chce kupić nawet za 500 tysięcy euro a mieli bardzo dobry poprzedni sezon. Nie wiem dlaczego nikt ich nie chce.
Smuda poszedł na emeryturę i chciała mnie repra ale stwierdziłem, że nie będę pracował dla dziadów z PZPNu. Czekam aż Chojniczanka pojawi się w I lidze to tam pójdę pracować ale osobiście nie polecam granią Wisłą. Fajnie się wygrywa ale na dłuższą metę jest dosyć nudne.
|