arti napisał(a):

Ale to potrzeba grajków, którzy potrafiliby wygrywać 1 na 1, trzeba ich wyszkolić albo sprowadzić. Jeśli dziś spośród Wiślaków minąć kogoś zwodem potrafi Mały, Maor i Iliev plus może Jovanovic (ale to obrońca) to o czym my mówimy. Jak nauczyć w wieku 26-27-3. lat tej sztuki Sobola, Kirma, Genkova itd.
Mieliśmy pakę gdzie umieli to zrobić Kosa, Uche, Żuraw, Szymek, Kuźba, Franek to była inna gra.
Mamy trzech - będziemy mieli 5, będzie inna gra, będziemy mieli 8 - zjemy wszystkich w PL na drugie śniadanie, a i będzie można pomarzyć o czymś (grupa LM, 1/16-1/8 LE) w Europie. Proste.
|
Ja myślę że Maor, Małecki, Iliev w formie do tego z trenerem który będzie potrafił to poukładać, z trenerem który będzie trzymał ich w rydzach to nawet z tym składem możemy grać fajną piłkę. Mam nadzieję że Kaziu dotrzyma słowa i Wisła naprawdę będzie grała efektownie a zarazem efektywnie. Tych trzech zawodników których wymieniłeś + pomysł na grę dany przez trenera może dać fajny efekty nawet z tej drużyny.
To jest oczywiste że jeśli będziemy mieli 5 czy 8 zawodników pokroju Maora czy choćby Małego czy Ilieva zrobi mega różnice ale nie oszukujmy się...nie stać nas na trenera to tym bardziej na tego typu piłkarzy. Trzeba budować na tym co już mamy ale pod jednym warunkiem...nie można oddać Maora czy choćby Małego narazie a w każdym okienku niech chociaż przyjdzie 1 tego typu pilkarz a będzie dobrze nawet ( mam nadzieję ) z Kaziem.