Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2011, 23:25
Od 8 lat gramy mniejsza lub wieksza kaszane w pucharach. A ty tu proponujesz jakies odpuszczanie (zeby chociasz ta LE byla czyms dla nas powszednim...) i walke w nastepnym sezonie. A jak za rok znowu bedzie srednio (a bedzie, bo tu nikt druzyny z glowa nie buduje) to pewnie bedziesz apelowal znowu o odpuszczenie, by powalczyc na nastepny rok. Nie panie, w pucharach takie kluby jak Wisly, ogorki europejskich pucharow, powinny grac na maxa. Zawsze i wszedzie.

Tak swoja droga to ze polskie druzyny nie potrafia laczyc obu rzeczy to urban legend. Zacznijmy od tego ze polskie druzyny nie potrafia wogole grac w pucharach. Tu o zadnym laczeniu nie moze byc mowy, gdy sie odpada w rundach eliminacyjnych. Sa czasami wyjatki, i na nich sie skoncentrujmy. Na poczatek ustalmy co to znaczy "dobry" wystep w pucharach. Wiec dla mnie to jest albo faza grupowa LM, albo dotrwanie do wiosny w LE. To, na nasze warunki, solidne osiagniecia. Wiec dobrze, w ostatnich latach 2 kluby zdolaly sie "zmiescic" w tych wymaganiach. Byl to Lech dwa razy, i jest teraz Legia. Zanalizujmy teraz sytuacje. Lech w sezonie 2008/2009 bil sie o mistrza, byl tego mistrza blisko, stracil ta szanse dopiero po odpadnieciu z pucharow. Ba, to glownie po owym odpadnieciu (na wiosne) stracil tego mistrza. Idziemy dalej, Lech w sezonie 2010/2011. Swietny wynik w pucharach, mierny w lidze. A wiec to co mowisz jest prawda? Hmm, zaraz, zaraz, w tym sezonie Lech gra w pucharach? Nie! A wyniki ma lepsze? Nie! Czas na Legie. Legia gra niezle, awans z grupy ma juz zapewniony. Czy w lidze nie jest w czubie tabeli z niewielka strata do lidera? Jest. Wiec? Wiec to, ze nie masz racji. Jesli my tego mistrza przegramy, jesli my bedziemy przegrywac z Poloniami i Widzewami, to nie przez puchary, tylko dlatego bo... jestesmy slabi/bez formy/bez trenera/inne (niepotrzebne skreslic). Ja sie moge zgodzic ze z Lechia przegralismy przez puchary (tzn. dol po odpadnieciu z LM), ale jesli ktos mi chce czarowac ze te wszystkie Zabrza i Cracovie to tez przez puchary, to... ja mam jedno do powiedzenie- haha, trelele.
Odpowiedz cytując