Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2011, 16:58
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie od lat trenerami Wisły są obcokrajowcy. Z tego co ja pamiętam to jedyny "obcy" trener który się u nas nie sprawdził to Okuka. Drugi poza Robertem obcokrajowiec to Petrescu (chcesz coś tu dodać?). I fakt faktem Maask się w ogóle nie sprawdził Mistrzostwo i awans do LE ? Faktycznie żenujące osiągnięcie. Od razu zaznaczam że od czasu odpadnięcia z Apoelem się zagubił i powinien wylecieć.

Co do tych przepłacanych obcokrajowców to wkur... mnie to, że u nas trzeba popadać ze skrajności w skrajność. Ja się pytam który Polak na 100% byłby lepszy od Meliksona, Genkova, Bitona, Marcelo, Clebera, Ilieva, Pareiki ? Z tego co wiem to te niewypały mają kontrakty maks do końca sezonu co z perspektywy naszych super udanych polaków Łobo, Dawidowski, Guła pokazuję że Stan chyba lepiej biznes prowadzi niż poprzednicy. Bo koleś się nie sprawdza adios.
Zapomniałeś jeszcze o Karelu Pecze - był taki trener w Wiśle przez jeden sezon - 92/93, który z Wisłą zajął 10 miejsce w lidze. Słynny mecz Z legią 0:6 to miał miejsce wówczas.

W dalekiej przeszłości znalazłoby się paru trenerów zagranicznych, a przed wojną chyba nawet tylko zagraniczniacy prowadzili Wisłe.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując