najm napisał(a):

|
Chrapek gra regularnie w Kolejarzu Stróże, ale jak miał okres asyst i bramek tak ostatnio się zaciął.. więc na Wisłę chyba jeszcze za szybko (choć nie ogłądałem jego meczy, widziałem tylko relacje i czasem grywał całe mecze, czasem schodził w 70-80 min), ale brakuje mu mocnego uderzenia by strzelił coś.
|
Chrapek jeśli dogra jeszcze rundę wiosenną na dobrym poziomie to powinien do nas wrócić . Kontrakty latem będą się kończyć wielu zawodnikom , w tym Sobolewskiemu , Nunezowi i Jirsakowi . Sądzę , że ciężko będzie z zatrzymaniem Nuneza ( wysoka kwota odstępnego) , Jirsak jeśli nie jest minimalistą ( a tego do końca nie wiem ) to raczej odejdzie . Problem może być z Brudem , który ma kontrakt do 12.06.2013 roku , a właściwie to koniecznością jest wypożyczenie do klubu ekstraklasy aby go ' ograć ' na dobrym poziomie , oczywiście to przy wariancie, że kupimy jakiegoś środkowego defensywnego pomocnika latem , co może być koniecznością . Sobolewski jako symbol Wisły powinien jeszcze u nas zostać , zbyt wiele znaczy dla drużyny , a i przeciez nie musi grać w sezonie wszystkich spotkań.
Wielu skreśla Bruda , twierdząć że skończył juz 22 lata , powinien być w innym miejscu kariery , ale osobiście widzę w nim duży potencjał , gdzies za 1-2 lata może być mocnym punktem Wisły . W podobnym momencie kariery skreślono Mączyńskiego i czuję po kościach że będziemy tego jeszcze kiedys żałować . Szkoda aby Brud i Chrapek poszli tą samą drogą . Brakuje nam takich zawodników choćby na ławkę rezerwowych .
środek pola Wilk - Brud - Chrapek ? kto wie czy nie tak to będzie wygladac za kilka lat jeśli dwóch ostatnich rozwinie się na miarę swojego niemałego potencjału .