Wyświetl pojedynczy post
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2011, 15:57
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
ten tzw. "2 dniowy zjazd młodzieży" odbywa się co roku w Wiśle od paru lat. Na pewno nie z inicjatywy pana "koordynatora ds. szkolenia" czy pana Valckx'a. A czy przez lata wyłowiliśmy z tego jakikolwiek talent? Czekam na odpowiedź, bo to samo pytanie zadałem na innym forum i do tej pory nie doczekałem się odpowiedzi.
Mrowiec , Burliga , Chrapek. 2dniowe testy (ale z pierwszym zespołem) miał też Błaszczykowski

someonewisp napisał(a):Wyświetl post
"W następnym tygodniu usłyszymy ,że Valckx był odpowiedzialny za narodziny Hitlera albo inną podobną bzdurę w Twoim wykonaniu. BTW Gratuluję poziomu intelektualnego " - za to ty walnąłeś jak łysy grzywką o kant kuli. Nie oczekuję po nich wygranych, ważne, żeby chłopaki z ME pokazali, że w JAKIŚ sposób potrafią grać w piłkę. Jak widać po skrótach i opiniach osób, które chodzą na ich mecze, można dojść do wniosku, że Stan naściągał szrotu takich jak Czapa czy Karłowicz, którzy nawet nie potrafią przyjąć piłki. Winie Valckxa bo nie potrafił przez ponad rok zmienić cokolwiek na dobre w naszym klubie. Ściągnął jednego Meliksona i przez chwilę wypalił Biton - i tak wszyscy będą go chwalić pod niebiosa, jak by zrobił coś wyjątkowego.
Szkolenie młodzieży? Panie z czym pan do ludzi... Staszek jest tyle samo wart co bracia Basałaj...
Po pierwsze przy szkoleniu młodzieży to istnieje coś takiego jak pełny cykl szkolenia i trwa on kilka lat. Po wprowadzeniu zmian pierwsze efekty dopiero widać po 3-4latach , większe po latach 5-7(na tym etapie jest właśnie ukochana przez niektórych tutaj Legia) pełnie dopiero po 10latach. Do tego jeszcze dochodzi jeszcze zmiana w systemie scoutingu i selekcji tzn ,że do kadry juniorskiej mają trafiać coraz lepiej wyselekcjonowani zawodnicy (czyt. coraz lepszy materiał).

Nie wiem jak Ci to łopatologicznie wytłumaczyć Jak jesteś ogrodnikiem i masz roślinki i chcesz mieć ładny ogródek to najpierw oglądasz ogródek i przygotowujesz plan jak to zrobić(raport Lisa). Cały czas kupujesz ziarenka(zawodnicy) i starannie powoli odrzucasz te słabsze ziarenka(selekcja) kupujesz kolejne w kolejnym etapie w międzyczasie ogródek pielisz i podlewasz (szkolenie) żeby dojść ostatecznie do etapu gdy z tych kilku setek ziarenek wyrosną może ze 2-3 roślinki ,które zaspokoją Twoje wysokie wymagania(I zespół)

BTW Basałaj akurat ściągnął Małeckiego ,ale to "szczegół". Pretensje o to co teraz się od jakiegoś czasu dzieje w dziedzinie szkolenia młodzieży to sobie miej w dużej mierze do Wilczka BC bo oni zamiast się zająć długofalowym zarządzaniem uwielbiali administrowanie tu i teraz. Pan Wilczek to akurat uwielbiał 3 magiczne hasła - "zadłużenie" ,"zero" i "za darmo"

I rozróżnij jeszcze 2 kompletnie od siebie rzeczy - transfery do kadry juniorskiej to nie to samo co transfery do pierwszego zespołu a Ty to kompletnie ze sobą mieszasz. Zawodnicy sprowadzani do kadr młodzieżowych są tylko materiałem do obróbki - może coś z nich być albo i nie.

Co do Czapy - zawodnik Agrykoli , MP rocznika 94 z 2009 r. akurat w zeszłym sezonie był bardzo chwalony
Ostatnio edytowane przez allon : 25.11.2011 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując