Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2011, 23:10
willow napisał(a):Wyświetl post
Struktura wydatków, JrQ, struktura wydatków.
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia?
Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych.
To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy.
U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie.
Jest k...a motywacja do pracy? Jest.
A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu...

Ktoś powie, kominy płacowe źle wpływają na szatnie...
A od czego jest k...a trener?
Jaką szatnie? Nie podoba się? Wylot!
Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni.
Wreszcie jest ktoś kto podziela mój pogląd na ta sprawę. "Problem" kominów płacowych istnieje tylko w umysłach polskiego środowiska piłkarskiego wychowanym na myśleniu z minionej epoki.

W normalnych klubach to nie jest żaden problem. Więcej, niemal w każdym normalnym i profesjonalnym klubie istnieja kominy płacowe dla najlepszych zawodników. Mało tego, stanowią tam istotny, naturalny element i WARUNEK prowadzenia zdrowej polityki kadrowej! I tak o nich należy myśleć, a nie jako o zagrożeniu. Bez kominów płacowych nie ma długofalowo stabilnej i rozwojowej polityki personalnej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując