Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2011, 22:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk wycisnął z nich 95% procent. Grają wg mnie na maksimum możliwości w tym składzie personalnym (Lech z Bakero gra na 60%.... a my na 30%). Śląsk to Lenczyk. I żadne Framatowe obrażanie i poniżanie Lenczyka tego nie zmieni (bez urazy). Nie twierdzę że Lenczyk to trener genialny. Ba nawet nie zamierzam upierać się czy jest lepszy od "genialnego" Holendra. Ale powiedz FraMat - z tego że tak pojedziesz sobie z Lenczykiem to klasa trenerska Holendra urośnie? Czy może popadłeś w wolfizm (jak wolfy) wyładowujesz po prostu zwykłą frustrację że na forum jest tyle (cytuję) tłuszczy która w przeciwieństwie do Ciebie nie rozumie geniuszu Holendra? Zachowaj klasę i nie wyładowuj frustracji robiąc z Lenczyka jakiegoś łamagę
(Dopiero czas pokaże czy wygraliśmy czy przegraliśmy zwalniając Maaskanta)
Dlaczego tak piszę? Ano, dlatego, żeby ludzie na tym forum uświadomili sobie kika rzeczy. Nie mam zamiaru poniżać Lenczyka. To solidny trener w polskich warunkach, ktory, jak sam to określiłeś, dał radę wyciągnąc ze Śląska 95%. Poprzez przekonanie swoich pilkarzy, że wybieganiem i zaangażowaniem mżna wygrać ligę i poprzez wejście w sezon na świeżości. Jak Skorża z Wisłą w pierwszym sezonie. Nie jest moim zamiarem "jechanie z Lenczykiem", ale wyrównanie pewnych proporcji w ocenie.
Co do tego, czy jesteśmy w stanie zagrać antyfutbol... Graliśmy go za Okuki i w ostatnim sezonie Skorzy. Damy radę Stać nas jednak na dużo wiecej - na dojście z poziomu 30% do przynajmniej 90% w realizacji taktyki i stylu charakterystycznego dla drużyn włoskich czy hiszpańskich. Do tego trzeba jednak ciągłości myśli szkoleniowej i dopasowywania klocków przez kolejne okienka transferowe. Teraz, niestety, IMHO ten proces został przerwany i nie zmienią tego nawet ewentualne seryjne zwycięstwa pod wodzą Moskala. Chyba, że będzie w jego meczach widać pewną ciągłość szkoleniową, a nie zwykle dążenie do zwycięstwa w każdym meczu za wszelką cenę.

edit:
aha. Wyjeżdżam na kilka dni i chyba nie bedę miał dostepu do forum. Odpoczniecie od moich wolfizmów.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.11.2011 o godz. 23:34.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując