Irman, tzn który amator znów okradł Cupiała?Jaki znów szpieg z krainy deszczowców plecie do ucha kolejne brednie?Dalej wierzycie w tych mitycznych "złych doradców"?

Irman, może jakiś przykład?
Coś odemnie:
http://wislakrakow.com/www/showartic...articleid=6535
Cytat:
Pojawiają się pogłoski, że pod Pana nieobecność i bez pańskiej zgody dochodzi w Wiśle do zamachu stanu. Jego autorami mają być nowy prezes Janusz Basałaj i Hubert Praski.
- W Wiśle ani w żadnej innej spółce grupy TFK nic się nie dzieje za moimi plecami. W klubie zarząd i rada nadzorcza mają daleko posuniętą samodzielność, ale o wszystkim mnie informują i ja akceptuję każdy ich krok. Mam do nich pełne zaufanie. Gdyby było inaczej, reagowałbym natychmiast.
|
A co do APOELU, pozwól, że przytoczę pewnego posta:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=6814
speedfashion napisał(a):

Z dedykacją dla wszystkich, którzy zdążyli już odtrąbić, że zostaliśmy zmiażdżeni przez "cypryjskie ogórki":
1. Dionis Chiotis - od 1994 do 2007 - bramkarz w AEKu Ateny- zagrał tam 96 meczów, więc możemy przypuszczać, że przez przynajmniej 3 lata był zawodnikiem podstawowym.
2. Savas Poursaitidis - 1998 do 2000 - Olympiakos, następne dwa lata w Skodzie Xanthi, później przeniósł się na Cypr. W APOELu od 2008r.
3. Paulo Jorge - od 2002 do 2009 grał w portugalskiej Bradze. Rozegrał tam 147 meczów i strzelił 9 bramek.
4. Christos Kontis - grał w Panioniosie, Olympiakosie i AEKu. W drużynie naszego wczorajszego rywala od 2006r.
5. William Boaventura - CV ma trochę słabsze niż koledzy, ale na Cyprze już od 2004 (zaczynał w Limassolu), swoich sił próbował także w Doniecku i Krasnodarze. W APOELu od 2010.
6. Ivan Trickovski - W APOELu od 2010, wcześniej: FK Vardar, FK Rabotnicki i Crvena Zvezda (stamtąd wypożyczony do Enosis Neon Paralimni).
7. Helio Pinto - w APOELu od 2006. Karierę zaczynał w Benfice (przez 2 lata rozegrał zaledwie 2 spotkania), później swoich sił próbował w rezerwach Sevilli, a w 2005 trafił do Apollonu Limmassol.
8. Marcinho - W APOELu od 2010 - wcześniej m.in. w Santosie (28 meczów i 0 bramek) oraz w CS Maritimo (140 meczów, 17 bramek).
9. Nuno Morais - w APOELu od 2007r. Karierę zaczynał w Penafiel, skąd trafił do Chelsea (tam jednak rozegrał tylko 4 mecze). Z londyńskiego klubu został wypożyczony do Maritimo (17 meczów), a później zawitał do Nikozji.
10. Gustavo Manduca - w APOELu od 2010, a jego CV robi wrażenie - grał m. in w Gremio, Maritimo, Benfice i AEKu.
11. Ailton - nasz wczorajszy egzekutor. Karierę rozpoczynał w Atletico Mineiro, później grał w Örgryte, od 2007 do 2010 w Kopenhadze (93 mecze i 21 bramek), a następnie trafił na Cypr.
12. Nektarios Alexandrou - wychowanek APOELu - prawie całą karierę spędził w klubie z Nikozji, miał tylko jedną przerwę - od 2006 do 2008 grał w greckiej Larissie.
13. Sanel Jahic - w APOELu od 2011. W swojej karierze zaliczył m. in. Las Palmas i Meridę (a więc nic imponującego) oraz AEK Ateny, gdzie grał od 2009r.
14. Constantinos Charalambidis - karierę rozpoczynał w 1997r. w Nikozji. Pograł tam do 2004 roku i wyruszył do Aten, gdzie zasilił Panatinaikos. Tam grał do 2007r. (z przerwą na wypożyczenie do PAOKu). Później trafił do Jeny, skąd w 2008 wrócił do Nikozji.
aha, za źródło posłużyła mi angielska wikipedia, bo na polskiej to nic nie ma. 
Widać więc, że takie straszne ogóry z nich nie były. W dodatku większość z nich gra ze sobą przynajmniej rok, czego o piłkarzach Wisły nie da się powiedzieć.
Gorące pozdro dla tych, którzy za błąd taktyki Maaskanta uważają ustawienie Małeckiego na słupku. Tak w ogóle, to największy żal mam własnie do Małego. Szkoda, że niesiony radością po pierwszym meczu w Krakowie, tak bardzo się podpalił i chciał wszystko zakończyć indywidualnie. Większość naszych piłkarzy zagrała po prostu słabo. a Patryk, który mógł zrobić różnicę, podejmował złe decyzje.
|