|
Ja bym Ilieva posadził na ławce. Nie gra źle, jednak ma słabą wydolność. Lepiej, aby wchodził na podmęczonego przeciwnika razem z Małeckim. To mogą być zmiany na wagę 3 punktów. Jako, że brakuje nam prawdziwego rozgrywającego na tej pozycji wystawiłbym Boguskiego. Są przesłanki, że by sobie tam poradził bardziej niż Garguła, który w obecnej formie nie powinien nawet wychodzić na boisko. Obok Boguskiego wolałbym zobaczyć Jirsaka. Tomek dostaje mniej szans od Garguły, a grają w sumie na zbliżonym poziomie. Mam jednak wrażenie, że bardziej pasowałby stylem gry do Boguskiego. Pamiętajmy także, że to nieliczny zawodnik, który potrafi zagrać idealną piłkę. Uważam, że zawsze jak jest na boisku to on powinien wykonywać rzuty rożne.
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Diaz, Lamey - Wilk, Jirsak, Boguski - Kirm, Biton, Nunez
Do tego zmiany zwiększające potencjał ofensywny: Iliev i Małecki po 60. minucie w jednej chwili, Genkov.
Może nie najgorszym pomysłem byłoby zabranie do Wrocławia jakiegoś zawodnika z MESA. Nie wiem, czy jest tam jakiś obiecujący skrzydłowy, albo lewy obrońca. Jednak skoro podstawowy zawodnik tej drużyny potrafi być najlepszym obrońcą w meczu Ekstraklasy, to może jest jeszcze tam jakiś jeden zawodnik, który czeka na odkrycie.
|