Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2011, 18:00
Cytat:
Jestem gotowy, by zostać liderem wiślackiej linii obrony. Taka była też moja rola w AZ Alkmaar. Tam też byłem jednym z bardziej doświadczonych piłkarzy, przez większość czasu grałem w podstawowym składzie - twierdzi nowy stoper Białej Gwiazdy Kew Jaliens

Fizycznie czuję się bardzo dobrze, nigdy w karierze nie miałem poważnych kontuzji. Podpisałem 2,5-letni kontrakt, ale to nie znaczy, że potem skończę przygodę z piłką.

Obrońca wielokrotnie grał przeciwko drużynom prowadzonym przez Maaskanta. Przyznał, że decyzja szkoleniowca o przeprowadzce do Polski go zaskoczyła. - Tak mnie to zaciekawiło, że aż zacząłem dowiadywać się różnych rzeczy o polskim futbolu. Odpowiada mi filozofia pracy tego szkoleniowca.

32-latek ma w krakowskim zespole zastąpić Clebera, który niedawno zakończył piłkarską karierę. - Wiem, że Brazylijczyk doznał jesienią bardzo poważnego urazu. Przeczytałem też, że gdy skończył przygodę z piłką, zaproponowano mu rolę skauta. To dobrze świadczy o klubie, w końcu dla Wisły poświęcił sporo czasu i wysiłku - uważa Jaliens.
Pamiętacie ten wywiad ? ależ on był słodki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując