Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2011, 14:40
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
No i własnie tutaj pojawia się zagadka: kto dociągnie ten zespół do końca sezonu i odda go Smudzie? [Piszę tak, bo ponoć ta opcja bardzo mocno tkwi w głowie naszego właściciela.]
A co to za różnica?
Tu potrzeba pracy od podstaw a nie marketingowych zagrywek.Kto by nie przyszedł i tak się wyłoży.Co nie znaczy że Wisłę ma trenować jakiś dziad, tyle że z takim podejściem jakie jest, to Wisła potrzebuje cudotwórcy - poza tym nasze możliwości pozyskania bardzo dobrego trenera, są mniej więcej takie same jak pozyskania bardzo dobrych zawodników - czyli na dziś żadne

Ja na dziś jestem zdecydowanie za pozostawieniem Moskala przynajmniej do końca sezonu - głównie z 2 powodów.

Jak dla mnie ma on zadatki na bycie dobrym szkoleniowcem, być może już nim jest a nie przekonamy się o tym jeśli nie dostanie realnej szansy.To co jest dziś to w zasadzie powtórka z przeszłości - dostał zespół słaby i rozbity i nie wiem czego tak na prawdę się od niego oczekuje? - żeby w 2 tygodnie zmienił to co nie dało się zrobić od ponad 2 lat?

Dwa - jest tyle psioczenia o Polaków - nie przeczę że drażni mnie to ale rozumiem to.Mnie akurat jest zupełnie wszystko jedno kto się będzie kopał po czole - czy to będzie najemnik z pod Włocławka czy przybysz z Wysp Dziewiczych - jest mi to obojętne, szczególnie że profesjonalizm nie ma narodowości czy koloru skóry - Nie ma żadnej zależności w tym że jak sprowadzimy Polaka to będzie on lepiej wykonywał swoją pracę niż ktoś z innego kraju

Wisła nie potrzebuje Polaków ale profesjonalistów - jeśli będzie nim Polak to tym lepiej ale klucz wyboru powinien być jasny.
Do czego zmierzam - otóż Moskal wygląda mi na profesjonalistę - do tego nie tylko jest Polakiem ale Wiślakiem - gościem który wiadomo że da z siebie wszystko
Może być coś lepszego niż dobry trener, do tego 'swój'?

A widzę że towarzystwo już zaczyna na Kazimierza napierdalać - bo tego wpuścił a nie tamtego, bo tamten grał tam a nie tam...bo znów przegraliśmy

No i Jaleinsa wystawił - jawny sabotażysta - pewnie Maaskant mu dał jakąś łapówkę
A propos Jaliensa - ja co do Moskala miałem jedną wątpliwość- czy jest on trenerem bezkompromisowym z jajami czy jest miękki, można mu coś odgórnie narzucić , będzie robił coś wbrew sobie tylko dlatego że inni będą tego chcieli itp.Piłkarzem był twardym i bezkompromisowym ale wiadomo że nie zawsze się to przekłada na bycie trenerem.
Wpuszczając Jaliensa - rozwiał moje wątpliwości.
Tak - Moskal ustala skład by wygrać mecz a nie żeby komuś się przypodobać.To była decyzja która nie przysporzy mu sympatyków a wręcz odwrotnie i za to tym bardziej go cenię.
Najgorsze co by było to trener marionetka który będzie patrzył skąd wieje wiatr i dostosowywał się do tego.

Co oczywiście nie oznacza że gdyby Jaliensa nie wystawił to by oznaczało że nie ma jaj - Mógł przecież uważać że kto inny ma grać

Reasumują - chłop z charakterem, z merytorycznym przygotowaniem(bycie drugim trenerem z tyloma trenerami to kupa doświadczeń) - do tego Wiślak o którego zaangażowanie nie będziemy się musieli martwić.
Pomijam że zna doskonale zespół - nowy trener to biała karta dla wszystkich i stracone pół roku nim się przekona z kim ma doczynienia.
Dlatego jestem za moskalem na 1906%...tyle że mogę se być
Kazik pewnie poleci bo wygrywać seryjnie nie zacznie, bo nie da się tym zespołem a marketingowo dla większości naszych 'fanów', to jakiś kompletny nołnejm

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Gwarantuje ci ze kazdy by miał wyniki nie gorsze niz Kaziu lub lolo Roberto.
A ja ci gwarantuje że nie masz pojęcia jakiego idiote z siebie robisz takimi wpisami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując