Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2011, 13:08
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wy nie rozumiecie jednej rzeczy.Wisły nie stać na polaków, bo ich "umiejętnośći" nie idą w parzę z pieniędzmi.Stanowi, łatwiej ściągnąć takiego Jaliensa (wielokrotnego repreentanta Holandii, uczestnika LM itp) niż sprowadzić młodego , dobrze zapowiadającego się Polaka, bo taki może kosztować nawet i 4 mln Euro a ceni się przynajmniej na 500 tyś E na miesiąc.Póki będzie taki deficyt polskich dobrych kopaczy, ceny będa w ten sposób się kształtować.
Ja osobiscie mam gdzieś, jakiej narodowości będzie kopacz- byle by zapierdalał i rzygał pod siebie na treningach a w meczu nie odstawiał nogi.To czy ktoś jest polakiem, czy nie niczego nie gwarantuje i jest zwyczajnym stereotypem.
Wisła musi stworzyć szkółkę i akadeie, zatrudnic zagranicznych profesjonalistów od szkolenia.
Czy tylko ja tu widzę pewien brak ciągłości logicznej? Przecież jesteśmy właśnie świadkami upadku idei budowania klubu w oparciu o zagranicznych piłkarzy/ trenerów, co nie tylko zaprowadziło nas donikąd, ale przy okazji bardzo utrudniło drogę powrotną. Bo jak pozbyć się Jaliensa czy Lameya? Tylko płacąc odszkodowania, albo czekając, aż ich umowy się skończą. Jedno i drugie wiąże się z dużymi wydatkami.

Jakoś Legia i Lech mogą prowadzić szkółki w oparciu o polskich trenerów. Dlaczego w Wiśle musi być zagraniczny? Bo jest lepszy? Tak, jak Maaskant był najlepszy, bo nie mówił po polsku?

No i "Polakiem", "Polaków". Duże "P", Pablo.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 21.11.2011 o godz. 13:18.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując