Wyświetl pojedynczy post
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2011, 11:47
Ogryzek;1193964

Ale zgoda - [B
napisał(a):
pora oczyścić ostatecznie Wisłe z resztek Polaków[/B]. Od piłkarzy, właścicieli, trenerów.. po kibiców. Wtedty będzie Twój wymarzony raj Marcusie
Ja bym sobie życzył oczyszczenia Wisły i tego forum z ludzi, którzy zachowują się jak gimnazjaliści i co kilka miesięcy zmieniają swoje poglądy o 180 stopni i chcą co chwila robić jakąś rewolucję.
Trzeba w końcu wydorośleć i zacząć brać odpowiedzialność za to co się robi. Stworzyliśmy sobie legię cudzoziemską to teraz się z nią męczmy. Dajmy ludziom, którzy popełnili błędy za nie zapłacić.
Czas najwyższy skończyć z tym rzucaniem się od ściany do ściany i zacząć coś budować na bazie tego co już mamy. W przeciwnym wypadku za kilka miesięcy znowu okaże się, że kolejna rewolucja też nie przyniosła oczekiwanych rezultatów i czas na kolejną.

Część z Was mówi o pokoleniu wychowanym na Cupiale. Jestem w stanie się z tą tezą zgodzić, ale z zastrzeżeniem, że to pokolenie nie tyle jest przyzwyczajone do wiecznego i stałego osiągania sukcesów, co do tego, że jedyną formą zmiany i poprawiania sytuacji Wisły jest rewolucja. Chciałbym żebyśmy przynajmniej my, kibice, zrozumieli, że taki system prowadzi wyłącznie do tego, że średnio co rok, dwa zaczynamy wszystko od początku. Nie jesteśmy w stanie sensownie ocenić wad i zalet ustępujących trenerów i prezesów, bo założeniem jest, że to byli nieudacznicy, którzy nie potrafiliby nawet prowadzić stoiska z preclami. Zaczynamy więc budować klub od postaw po to tylko żeby za chwilę stwierdzić, że znowu rządzą nami ludzie niekompetentni, których trzeba jak najszybciej zwolnić.

Miarą słabości polskiej ekstraklasy było to, że tak zarządzany klub robił w tej lidze co chciał przez ponad dekadę. O tym, że coś się w tym zakresie zmienia przekonuje mnie sytuacja Polonii Warszawa. Wojciechowski próbował zastosować metodę, która przyniosła Cupiałowi sukces. Obawiam się, że i my w niedługim czasie zrównamy się poziomem z tą drużyną.
Odpowiedz cytując