Wyświetl pojedynczy post
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 20:26
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Czekaja az tak bym nie chwalil... dobrze bronil, ale jesli chodzi o akcje czy posiadanie pilki to ZAWSZE podawal do najblizszego partnera, a Diaz, Pajlic czy jovanowic probowali konstruowac z roznym skutkiem akcje... czy widzieliscie choc jedna akcje Czekaja?
Tak widzielismy, jak przejal po raz 10 pilke jak profesor, minal 2-3 zawodnikow Gornika i zrobil przewage i komus dalej rozprowadzil. Do tego pare dobrych podań do Jovanovica...

Ale stary, co Ty mowisz swoja droga? Jak Ty chcesz porowynywac stoperow i bocznych obroncow jesli chodzi o konstrukcje akcji? Zupelnie inna bajka. Diaz? Ok wiecej rozgrywal, tylko ze Diaz to jest gosc ktory ma rozegrane z 200-250 meczow w karierze, a dla Czekaja to byl 2 mecz na poziomie ekstraklasy, i do tego zaliczyl najwiecej przechwytow sposrod wszystkich zawodnikow na boisku. W wielu przypadkach urtatowal nam dupe. A nie tak jak Diaz jak sie machnal i nie wiele brakowalo a zawodnik Gornika poszedl by sam na sam. Ogolem, Czekaj zagral kapitalny mecz. Jednak mimo wszystko mam wieksze zaufanie do Chaveza. Do rozgrywania sa pomocnicy a nie obroncy, jesli umieja to plus. Ale podstawowa zasada jest bronic, i w tym Chavez jest duzo lepszy od Diaza, tylko potrzebuje odpoczynku.

Oprocz meczu rewanzowego z Litexem, byl to nasz najlepszy mecz jesli chodzi o ofensywe w tej rundzie. Do tego wezcie pod uwage ze nie bylo dalej 4 podstawowych graczy.

Jest moze szansa ze juz i Melikson i Maly beda gotowi na mecz ze Slaskiem, pewnie nie od pierwszej minuty.

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Palijc (Nunez) - Wilk, Gargula, Jirsak - Boguski Biton Iliev

Zmiany: Melikson, Maly i Genkov albo Kirm. Duza opcja do zmian. Ja dalej jestem optymista, dzisiaj Jirsak Gargula, Iliev i Boguski zagrali wiecej z klepki niz Wisla przez cala runde
Odpowiedz cytując