Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 15:12
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Osman - Mam kontrakt z Wisłą i czuję się w niej dobrze, ale cały czas czekam na okazję. Jeśli ktoś daje z siebie wszystko co najlepsze, oczekuje także najlepszego. Mam nadzieję, że będę miał szanse na transfer do większego klubu.
Ja też mam nadzieję, że go szybko wytransferujemy. Albo inaczej: chciałbym, żebyśmy go szybko komuś upchnęli, ale szans dużych na to nie widzę. Jest słaby, żałosna technika, bazuje praktycznie tylko na sile i ustawianiu się. No i - uwaga! - hit: koleś nie umie grać głową Jaki duży klub kupi takie drewno?

Bo tylko u nas uważa się, że obrońca nie musi umieć grać w piłkę. Pisałem że jest za słaby na puchary, to był szok i potępienie. A przecież wystarczy przyjrzeć się najlepszym stoperom w naszej lidze ostatnich lat: Głowacki, Marcelo, Cleber, Analboreda. Strzelali gole (nie tylko głową), umieli wyprowadzić piłkę, czasem przeprowadzili jakiś rajd. Grali ostro, faulowali - bo to część rzemiosła, ale na tym ich gra się nie kończyła.

Na miejscu Chaveza zszedłbym trochę na ziemię, bo jest cienki jak dupa węża i za Arkiem Głowackim mógłby co najwyżej buty nosić. Jego jedyną szansą jest Turcja, ew. Rosja, ale na pewno nie duży klub i nie pierwszy skład. Czego jemu i nam życzę - on zarobi, Wisła zarobi, może sprowadzimy za niego jakiegoś stopera. Przydałby się w kadrze chociaż jeden.

EDIT: Swoją drogą zabawne, że Jaliens jest jego lustrzanym odbiciem. Gorzej się ustawia i kompletnie nie ma warunków do gry fizycznej, ale jest świetny technicznie. Zawodnik na ligę o zupełnie innej kulturze gry...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.11.2011 o godz. 15:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując