willow napisał(a):

Kolego, Twoje wypowiedzi opierają się na domysłach/życzeniach, a to już kolejny artykuł potwierdzający, że budżety obu klubów są porównywalne. Przedstaw jakieś inne źródło bądź wyliczenia z których wynika, że APOEL ma znacznie wyższy budżet od Wisły, to zakończysz dyskusję na ten temat a ja Ci przyznam rację. Oczywiście wyższy nie o milion złotych, bo to jest nic...
I po drugie, masz jakieś dane, za ile i na jakich zasadach APOEL ściągnął tych zawodników przed pierwszym awansem? Bo akurat nazwy klubów są mało miarodajne...
|
Akurat takie artykuły nie są żadnym dowodem , to co czasami pokaże się w fakcie ,przeglądzie sportowym czy jakiejś innej tego typu gazetce napisanej przez kogoś takiego jak Jawor trzeba traktować z przymrużeniem oka . Pokaż mi jakiś niepodważalny dowód z którego wynika ,że Apoel ma porównywalny budżet do Wisły a nawet jak ma takowy to i tak najważniejsze jest to ile płaci piłkarzom a tych kwot dotyczących wynagrodzenia piłkarzy Apoelu z tego artykułu nie traktowałbym poważnie ponieważ mogą być wyssane z palca . Przypomnę tylko że jakiś czas temu chcieliśmy przedłużyć kontrakt z Jaśkiem i nie doszliśmy do porozumienia a On sam poszedł do Cypryjskiego klubu ponieważ dostał tam lepsze warunki , Kosowskiego też chcieliśmy ściągnąć do nas po raz trzeci jak kończył swoją przygodę z Hiszpanią ale wybrał Cypr - jak łatwo się domyślić ze względu na lepszą kasę , Żuraw jak odchodził z Celticu też był w kręgu zainteresować Wisły i Skorży w tamtym czasie ale wybrał Cypr ponieważ tam zarobił znacznie więcej i sam Maciek kiedyś w telewizji mówił wyraźnie że na Cyprze jeszcze się lepiej płaci a ja wolę wierzyć w słowa piłkarza który tam grał a nie w słowa jakiegoś dziennikarzyny . Oczywiście ostatnio w Polsce również pensje piłkarzy wzrosły i w najbliższym czasie jeszcze powinny wzrosnąć zwłaszcza w najmocniejszych klubach i być może niedługo zrównamy się pod tym względem z klubami z Cypru ale tez nie można zapominać o jednej bardzo ważnej kwestii - podatkach !!! Na Cyprze są znacznie niższe i to sprawia że oferty klubów Cypryjskich są bardziej atrakcyjne dla piłkarzy u schyłku kariery . Takie są po prostu fakty .