HanysKce napisał(a):

Owszem nie byłem, nie widziałem.. ale mam prawo nie popierać i jednych i drugich prawda? Uroczystości Państwowe były wcześniej i na nich wypadało być, a wszelkiego rodzaju marsze niby komu mają służyć?
50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice), w dresach, barwach klubowych, w kominiarkach.. nie wmówisz mi, że to jest ELITA naszego narodu, albo chociaż jakakolwiek przyszłość tego kraju. Normalni, uczciwi Polacy ten dzień spędzali na wyjazdach weekendowych, na spacerach itp, tak aby odpocząć od pracy i obowiązków dnia codziennego. Tylko społeczeństwo konfliktowe, nierobów itp, ma czas się organizować i jeździć do Warszawy na tego typu marsze czy zgromadzenia (Niepodległa Kolorowa pff = niezłe gówno).
|
Człowieku (celowo używam takiego zwrotu, przynajmniej nikt mi nie zarzuci, że Cię obrażam

), możesz sobie znaleźć jakieś inne forum do trollowania, w innych postach utrzymujesz, że normalną reakcją na stratę barw jest dzwonienie na policję, zastanawiasz się czy warto gwizdać na Surmę jak gra w Lechii w ogóle sędzia Liczmański, Maaskant to Twoje ulubione tematy, a teraz .......isz głupoty. Ale merytorycznie: po pierwsze jeśli uważasz, że kombatanci, Ziemkiewicz, Korwin-Mikke, młode, wykształcone (nie wiem czy z dużych miast

) kierownictwo MW starsi ludzie i rodziny z dziećmi("normalni, uczciwi Polacy", którzy właśnie tak chcieli spędzić ten dzień) to ludzie spod klatek schodowych to gratuluję. Pewnie niewiele interesuje Cię, że świnie w białych kaskach tak się rozpędziły w swojej interwencji, że przeleciały na drugi koniec placu i wielu "normalnych" Polaków zostało potraktowanych "środkami przymusu", jednak nie wyglądali na załamanych bo wielu z nich pamięta ZOMO i głośno porównywało działania policji do tamtych czasów. Co do "dresów" to nie rozpędzaj się bo kilkadziesiąt lat bez ogólnoeuropejskiego konfliktu zbrojnego to stan nienormalny i może kiedyś to właśnie Ci "bandyci" będą bronić życia i mienia tych, których w poczuciu komfortu utrzymują monitoring i patrole policji. Po drugie mówisz, że nie chcesz żeby rządziło SLD ale zwróć uwagę, że już rządziło 8 lat co daje do myślenia jak "rozliczono" komunizm i jak parszywa jest demokracja w obecnej formie. Po trzecie jeżeli Twoim zdaniem uczciwie pracujący Polacy nie mają czasu na manifestację w święto to tylko powinno otworzyć Ci oczy na to co się dzieje, jesteśmy ciężko pracującym społeczeństwem a Rudy i tak tnie ulgi i socjal (powiększa tą na troje i więcej dzieci, bo właśnie Ci, którzy mają 3 i więcej tworzą przyrost naturalny) oraz daje kasę mundurowym, a wiesz czemu... bo po 11.11 boi się własnego Narodu. Oczywiście jakieś kilkaset milionów euro znając życie się znajdzie na ratowanie greckich anarchistów brudasów, którym się nie chcę pracować i którzy mogliby się zbratać z tymi co blokowali Marsz. Aha jescze jedno Hanysie K-ce Polacy z flagami Górnego Śląska również byli obecni na Marszu więc jak spotkasz kolegę Gorzelika to powiedz mu żeby wypierdalał z prowokacjami w stylu "Oberschlesien".